Olen innostunut opettamaan Ruutille "pinta" käskyä agilityä varten. Ideana on, että kun Ruut kuulee sanan "pinta" siirtää se välittömästä etu käpälät alemmalla tasolle. Nyt harjoitellaan jakkaran päällä. Ruutista tämä on ihan äly kiva leikki. Se on myös hoksannut siinä idean nopeasti. Tosin tyyli on aika vaihteleva, mutta suunta oikea. Naksautan sille joka kerta, kun etu tassuista edes toinen osuu maahan takapään pysyessä jakkaralla. Katsotaan onko tuosta tulevaisuudessa hyötyä, mutta hauskaa ja tasapainoa kehittävä leikki se kyllä on.

Kosketuskepin opetuksen aloitin eilen. Nyt sisätiloissa tökkää aika kivasti jo nenällä kepin päätä (ja toisinaan keppi vilahtaa tytön suuhunkin =) ja siitä luonnollisesti naksu. Myös tämä on Ruutista kivaa. Tyttö tykkää todella paljon kun puuhataan asioita naksulla. Sitä en vielä tiedä mihin tuota kosketus keppiä tarvitsen vai tarvitsenko ollenkaan, mutta hauskaa ajan vietettä joka tapauksessa se on. Kosketus alusta reenit ovat jääneet ja niitä pitäisikin alkaa taas tekemään. Tällä hetkellä tuntuu, että alusta tuppaa turhan herkästi lähtemään Ruutin mukaan =D

Eilen sitten vierailtiin eläinkaupassa ostamassa toiselle tyttöjen-pöksyt kun juoksut varmaan alkaa aika pian sekä kuono panta ostettiin myös. Liikkeessä oli yksi pieni tyttönen jolle sitten piti aika metakka esittää. Uusi ympäristö ja ahdas sisä tila. Ilmoitin Ruutille, että voi mennä pois jos ei uskalla olla lähellä. Menikin aina hihnan mitan päähän ja yritti tulla uudestaan haukkuen. Komensi toisen kuitenkin aina "pois" ja olin itse tytön ja koiran välissä. Lopulta Ruut alkoi rauhoittumaan ja saatiin myyjän kanssa hoidettua sovitukset. Lopuksi sitten pyysin (kun Ruut oli rauhallinen) tyttöä heittämään uutta_pehmo_vinku_palloa ja siitäkös tytteli innoistui. Kaupasta lähdettiinkin sitten hyvillä mielin pois.

Pihalla piti heti uutta pantaa kokeilla. Ruut raapi ja pomppi sinne ja tänne. Kehuin joka kerta kun oli hetken rauhassa ja lopulta kuljettiinkin oikein nätisti. Yllättävän hyvin mun SH koira tottui tuohon. Olin aika varma, että pantaan tottuminen veisi todella pitkän ajan. Pannan muuten hankin lähinnä opetus käyttöön Ruutille. Esim. hihnassa vetäminen, toisten koirien/lasten kohtaaminen jne. Missään noissa ei ole ollut varsinaista ongelmaa tällä hetkellä, mutta hienosäätöön tuo panta on loistava. Lisäksi Ruutilla esiintyy vieraiden kanssa vetämistä, joten hoito tahojen on kivempi ulkoilla, kun Ruut ei vedä hihnassa.

Lopuksi eilen pyörähdettiin myös postiin hakemaan uutta kirjaa jonka tilasin Canikselta. Kirjan nimi on: Ääni rauhoittaa -Emma Parsons Kirja kertoo kuinka erilaisia käytös häiriöitä voidaan hoitaa naksulla. Olen aivan myyty kirjalle! Se on niin käytännön läheinen ja aivan, kuin mun ajatuksista/tuntemuksista käsin kirjoitettu =) Olen aina ollut erittäin kiinostunut siitä mitä koiran päässä liikkuu. Sanottakoon tässä kohtaan, että en enää vähään aikaan ole kantanut samanlaista huolta Ruutin käytöksestä, kuin esim. alku syksystä. Olen osannut ottaa asiat edes hiukka lungimmin, mutta silti haluan tietää mitä koirallani on mielessä, miksi se toimii niin kuin toimii ja mitä minä voin tehdä helpottaakseni sen elämää, muullakin tavalla kuin olla altistamatta sitä tilanteisiin -jota muuten toki tehdäänkin jo ja joka on auttanutkin (kiitos vain Katri, Laura, Kaarina ja muut jotka annoitte tähän suuntaan vinkkiä) Se oli yksi pala, nyt haluan löytää muut palat ja oppia ymmärtämään ja lukemaan entistä paremmin Ruutia.

Tapasin muuten erään tuttavani postissa vuoden vanhan lapukkansa kanssa. Juteltiin siinä tovi roduistamme. Hän kertoi, että miehensä oli kysynyt häneltä kerran mitä eroa on labradorilla ja borderilla. Hän oli sitä sitten aika havainnollisesti kuvaillut, että jos koirat olisivat leluja, niin labukka olisi puusta ja bortsu kristallia. Mies oli ymmärtänyt heti eron =0)

Aika laiskallaista olemista kyllä ollut. Ei juurikaan ole jaksanut tehdä mitää. Silloin tällöin olen ottanut Ruutin kanssa perusasento jumppaa ja kaikkien kanssa häkki leikkiä naksulla. Ovat muuten erittäin hupsun näköisiä, kun kaikki kolme änkee käskystä yhtä aikaa Ruutin uuteen kevyt häkkiin =D

Lisäksi ollaan otettu tunnaria sekä Ruutilla kiertoja, johon Hessu ja Mistykin osallsituisivat enemmän kuin mielellään. Se vaan kun tuppaa menemään aika säätämiseksi. Kyllä olisi helpompaa, kun kaikilla olisi eri käskyt. Esim. kun reenaa yhtä ja vapauttaa sen, niin koko sakki lähtee painamaan maita ja mantuja luullen, että se oli tarkoitettu heille. Onneksi tulee joulu ja parin viikon loma. Tekee kyllä varsin hyvää meikäläiselle. Alan oleman jo tässä kohtaa vuotta aika loppu. Onneksi Ruutilla tuo alo-luokka on aika valmis, niin ei tarvitse siitä kantaa huolta. Pientä hiemosta ensi vuoden puolella ja kisoihin. Nyt lähinnä taidetaan keskittyä lenkkeilemiseen ja naksulla opetettuihin temppuihin =D