Päätin ottaa tänään uudella kentällä seuraamista ja paikka istumista/makuuta vain namilla ja naksulla sekä loppuun leikkimistä. Ajattelin, että vire saa olla hieman alhaisempi ja keskitytään tarkkuuteen.

Seuraaminen, niin että aluksi kuljeskelin kentällä sinne tänne nami kädessä ja naksu toisessa. Ruut vapaana. Ajatus, että hakeutuisi oma-aloitteisesti sivulle kontaktiin ja siitä palkka. Pari kertaa hakeutuikin epämääräisesti, mutta kun huomasi, että tarjolla "vain" lihapullaa lähti haihattelemaan sinne tänne. Vähän aikaa päätin vain kävellä ja kokeilla tarjoaako kontaktia.. ei tarjonnut. Etsiskeli vain sopivaa keppiä ja sen löydettyään haastoi sillä kovasti leikkimään ja kipitteli kenttää ympäriinsä.

Päätin kokeilla ottaa Ruutin haltuu ja annoin "seuraa" käskyn. Kulki paremmin mukana, mutta "diipa daapa" asenteella =0/ Sitä ei namit sitten juurikaan kiinnosta. Eli koulutus pelkillä nameilla ei juurikaan onnistu, varsinkaan ulkona. Sen sijaan reeneissä voi kyllä olla pelkkä lelu. Samoin se on hyvä yhdistelmä missä on mukana sekä lelu, että nami ja voi vuorotella niillä. Pakko siis tehdä niin jatkossa. 

Seuraavana vuorossa oli paikalla olot. Paikka istuminen oli ok. Siinä jo saatoin jättää koiran kääntäen sille selän. Hetki odottelin hiljaa ja naksautuin ja kävin palkkaamassa. Samaa toistin muutaman kerran.

Paikka makuu meni samalla kaavalla, paitsi, että heitin naksun jälkeen palkan etujalkojen väliin ja siitä suoraan vapautus. Huomasin paikalla oloissa, kun oli nami, että niissäkin Ruut oli vähän hajamielisellä asenteella mukana. Oli vähän sellainen tunne, että se olisi voinut lähteä haistelemaan maata hetkellä minä hyvänsä.

Loppuun otin namilla perusasentoja. Ei varmaankaan tarvitse mainita, että oli hiukka muissa oloissa. Tuli sivulle, tosin muutaman toiston jälkeen vasta ja istahti vinoon ja otti lonkka levon nojaten jalkaani... huah!

Lisäksi tein mielenkiintoisen havainnon.. tai no olen sitä jo pohtinut aijemminkin, eli Ruut arvostaa paljon enemmän mun suullista kehua, kuin naksua. Olen kyllä ajanut naksun ihan oikeaoppisesti sisään, mutta kun se ruoka ei ole se Ruutin juttu! Saisi kyllä mun mielestä arvostaa ruokaa enemmän. Tosin plussaksi luetaan se, että nappulat häviää nykyisin kiposta ilman mitään höysteitä! Ei ole kranttuillut enää pariin viikkoon, joten kait noi namitkin vielä saadaan ajettua sisään =0)

Päätin kokeilla (vaikka olinkin jo aikonut lopettaa) vielä namilla seuraamista ja perus asentoja -> muutama askel ja perusasento. Meni kyllä yllättävän hyvin vaikka olisi taas saanut ollaa korkeammassa vireessä.

Lähtiessäni Ruut nappasi kepin ja tuli pomppimaan sen kanssa eteeni. Päätin ottaa sen ja kokeilla sillä vielä parit perus asennot. Voi ne oli sitten jo ihan eri luokkaan kuin alussa. Ruut oikein loisti ja sulki maailman ympäriltään sekä kerjäsi tekemistä =0) Siitä innostuneena hain hihnan ja otin sillä seuraamista (siiinä päässä narupallo) ja perus asentoja. Intoa oli todella paljon ja jo alkoi puskeminen. Annoin pieniä pakotteita hihnalla, mutta en nyt ole aivan varma onko tuo hyvä. Ruut sen tuntuu kestävän, mutta laskee hieman virettä (ei kuitenkaan namien tasolle) Hiukka ristiriitainen olo asian suhteen. Pitää pohtia asiaa ja kokeilla muutamaa juttua. Perusasennot myös lelulla aika ok. Hiukka oli edessä, mutta ei vinossa. Tuohon kuitenkin tarvittiin hihnasta pieni "pidäte" että malttaa seuraamisesta istua.

Pääsääntöisesti ei reenit kuitenkaan sujunut, mutta se ei tällä kertaa jäänyt mua kamalasti vaivaamaan. Ehkä osittain siksikin, että en (taaskaan) ollut tehnyt kunnon suunitelmaa, eikä munkaan vire ollut järin korkea, joten miksi nyt sitten vaatisi toiselta täysillä panostamista.