Käytiin tänään Ruutin kanssa elämämme ensimmäisessä mätsärissä. Ei kyllä olla harjoiteltu kuin kerran sisällä näyttely esiintymistä. Lähinnä lähdettiin sosiaalistumaan. Ruut käyttäytyi todella hyvin ja erittäin reippaasti! Paikalla oli paljon lapsia, eikä niille kertaakaan vuhvuteltu =0)) Ei edes kyylätty. Hyvä pieni Ruut-tytteli. Muutenkin pentu käyttäytyi todella rauhallisesti. Ei hötkynnyt ollenkaan toisten koirien luokse tms. Otti vain tosi coolisti. Iso osa ajasta vain istuskeltiin ja harjoiteltiin "Käy siihen niin" eli sitä, että makoillaan vain. En ole tuota juurikaan ottanut ja se onkin ihan alussa meillä, mutta kivasti sai Ruut ideasta kiinni ja makoilli oikein hienosti, lähinnä tylsiintynyt ilme kasvoilla. Ei kuitenkaan ruvennut mihinkään sijaistoimintaan.

Muutama liikkumis ja seisomis harjoitus tehtiin odotellessa. Ruut ravaa todella nätisti rinnallani. Esitän (tykkään aina esittää) koiran "vapaasti" En myöskään puutu jalkoihin vaan yritän omalla liikkeellä saada sen pysähtymään oikein. Hiukka Ruut tarjoaa istumista kun pysähdytään, mutta korjaa todella kivasti pienellä vihjeellä asentonsa.

Itse kehä esiintyminen menikin sitten oikein hyvin. Ruut antoi mallikkaasti tutkia itsensä ja katsoa hampaat. Eka kierros tuotti sinisen nauhan. Toisella kierroksella Ruut esiintyi myös todella rauhallisesti ja nätisti. Päästiin jatkoon ja loppu sijoitus olikin sinisten pentujen 3! Palkinnoksi saatiin Aptuksen; Eforian öljy. Olinkin aikeissa ostaa jotain rasvahappovalmistetta, mutta nyt se saatiin sitten palkinnoksi.

Lopuksi sitten tokoiltiin:

Seuraamista lennosta. Haki todella kivasti sivulle ja seurasi tiiviisti, mutta ei puskenut. Kontakti oli hyvä ja tarkka loppuun saakka, vaikka toiset haukkuivatkin vieressä. Alussa alkoi vähän himmaamaan vauhtia odottaessaan palkkaa, mutta korjasi tilanteen heti, kun huomasi että matka jatkuu =0)

Katsekontaktia otin myös. Piti sen todella kivasti loppuun asti.

Metallilla otin palauttamisen alkeita. Otti kapulan suuhun itse ja kulki mukana. Välillä ennakoi "kii'tä" mutta palasi hyvin itse hakemaan kapulan. Lopussa oli tarkempi asian suhteen. Lisäksi yritin pyytää Ruutia sivulle, kun sillä on kapula suussa. Tulikin sivulle ja kääntyi oikeaan asentoon, mutta ei millään olisi istunut kapulan kanssa vaan sylkäisi sen aina pois. Lähinnä ymmärtämättömyyttä ja malttamattomuutta. Pitää vain harjoitella. Sitä vastoin istui todella kivasti sivulla ja piti kapulaa suussa, kun sen sille annoin.

Pihalla kotiin tultua otin paikka makuuta Hessua apuna käyttäen. Hessu on senkin takia oiva apuväline tuossa, että Ruut ei malta mennä lonkka lepoon vaikka käytänkin namia. Hessu lienee aiheuttaa kilpailutilanteen namien suhteen. Oikein hyvä juttu. Ruut makasi todella hyvin ja rauhallisesti, mutta tarkkaavaisena. Tällä erää ei ollut yhtään lentoon lähtö fiilis. Kesti hyvin myös sen jos annoin ensin Hessulle palkan. Hessu vanhus hyötyy taas näistä paikkamakuu treeneistä aktivoimisen muodossa.

Kaiken kaikkiaan oikein hyvä päivä sosiaalistumisineen kaikkineen =0)