On näköjään mennyt tällaiseksi päivittelyksi tämä mun blogeilu ;0)

Lauantaina oltiin UKU'n reeneissä. Reenit meni ihan kohtalaisesti. Otettiin ensi pikku pätkä suoraa seuruuta jossa käännöksen jälkeen juoksu osuus. Näitä pari kertaa. Keskittyminen ei ollut Ruutilla tällä kertaa parasta mahdollista. Kokonaisuus ihan suht ok.

Seuraavaksi vuorossa oli merkin kierto. Merkki oli sellainen pieni purnukka ja Ruutilla meni muutama kierros ihmetellessä. Sitten oivalsi aika kivasti, että sehän on merkki! Merkin ohella reenattiin myös eteen lähettämistä. Ei olla tuota otettu Ruutin kanssa ollenkaan. Tyttö tuntui tykkäävän ja agilityäkin ajatellen olisi hyvä opettaa tuo "eteen" käsky. Siispä se ohjelmistoon.

Paikkamakuuta reenattiin myös. Aika oli 1min. Tavoite (tai tavoite jonka kouluttajat asettivat meille) on, että vuoden alkuun mennessä pysyy maassa sen 2min. Päätin tarttua haasteeseen =D

Lisäksi otin seinän vieressä sivulletuloja sekä ihan perusasennossa istumista katsekontaktissa. Tuo kun tuppaa menemään maihin sivulla jos ei tapahdu mitään. Lopulta onnistuikin oikein hyvin. Noutoa otettiin myös. Lähinnä palkkailin nopeista nostoista. Ihan ok.

Sunnuntaina sitten oltiin Sarin ja Carmenin mukana Kellokoskella mätsärissä. Sää oli todella mainio. Ruut osallistui isoihin pentuihin. Saatiin ekalla sininen ja sijoituttiin lopulta sinisten 1. Tosin porukkaa ei ollut paljon, niin toi mun Etelä-venäjän ajokoirakin saattoi pärjätä ;0) Sari ja Carmen sitten sijoittuivatkin hienosti ollen koko mätsärin toiseksi parhaita!

Reenailin väli ajan Ruutin kanssa. Aluksi otettiin hyppyä. Meinasi mennä kiertämiseksi, mutta sitten tajusi mistä olikaan kyse. Otin lopussa myös, niin, että heti hypyn jälkeen huikkasin "stå" ja sehän pysähtyi nopeasti ja aivan kohti suoraan muhun. Tein tätä useammin (joka kerta onnistui) ja loppuun suora palkkaus irtoomisesta. Otin myös tolpan kiertoa suoralla luoksetulolla sekä pysäytyksellä. Aikas nappiin meni =) Otettiin myös päivän aikana ruutu pari kertaa. ekalla oli hiukka ulalla, kun ei nähnyt, että rakennetaan, mutta tokalla suhahti hienosti ruutuun. Noutoja (metsku) otin myös useampaan eri otteeseen. Ensin palkkasin nopeista nostoista ja sitten siitä, että tulee kapulan kanssa sivulle. Olen kait palkannut nyt niin monta kertaa noista nopeista nostoista, että Ruut ryntäsi useamman kerran kapulalle ja kääntyessään mua kohti viskasi kapulan. Eli leikki muutettava jatkossa niin, että nopean noston jälkeen ripeä palautus sivulle. Lopulta tämäkin onnistui. Otin myös saalis noutoa. Siinä ei ollut ongelmia, tarttui kapulaan ja piti siihen saakka, kunnes annoin luvan tarttua leluun kiinni. Ainoa ongelma joka oli nähtävissä kun heitin kapulan pitkälle oli se, että Ruut juoksee kovaa kapulalle ja törttöilee tassuilla sen kanssa. Haluisin, että se ottaisi sen lennosta, eikä niin, että siinä on pieni viive. No täytyy tuota harjoitella. Ruut kuitenkin käsittelee kapulaa muuten ihan kauniisti, joten eiköhän se siitä. Loppuun Sari piti kiinni ja otin luoksetulon. Ihan hyvä, nopea suora. Otettiin myös Sarin avustuksella luoksepäästävyys. Hiukka raahasi takapuolta Saria kohti, mutta ei noussut. Toisella malttoi olla kun hiukka hihnalla avitin. Ihan ok. suoritus.

Loppuun kuuntelin, kun Katariina Kainulainen veti kääpiöpystiksille tokoa. Oli kiva seurata kokeneen (toko maajoukkue) ohjaajan reenejä. Itselle jäi mieleen seuraavat asiat jotka lähinnä omaa reeniä ajatellen tuntui ajan kohtaiselta.

  • Treenatessa koiran auttaminen ei ole rikos! Itse olen ehkä joissakin liikkeissä liian nopeasti pyrkinyt avuista eroon. Apuja saa käyttää, kunhan niistä ei tule pysyvä tapa.
  • Liiku itse enemmän (esim peruuta luoksetuloissa ja noudoissa) ja kannusta koiraa iloisilla kiljahduksilla. Itse olen kuin puu pökkelö kentällä varsinkin, jos renaan jonkun muun kanssa. Oli ihanaa seurata Katan reeniä Paavon kanssa, kun se liikkui niin paljon ja kannusti koiraa ja myöskin auttoi.
  • Pyri siihen, että koirasi tarjoisi sinulle aktiivisesti asioita.
  • Virittely sanat käyttöön... milloinkohan ryhdistäydyn tuossa asiassa =D
  • Asioiden teko kuurina: Esim. paikkamakuu 3 kertaa päivässä kahden viikon ajan jonka jälkeen yksi viikko taukoa. Sopii kaikkiin liikkeisiin ja liikkeiden osiin. Toistoja vain muutama per. kerta. Esim. aamuruuan yhteydessä, töidenjälkeen sekä iltaruuanyhteydessä. Tehostaa kummasti tekniikkaa.
  • Koiralle annetaan kaiken aikaa palautetta tekemisestä. Niin onnistumisista, kuin myös siitä, että tekee väärin. Palaute on tärkeää antaa koiran mukaan. Se mikä on toiselle kuin tuulen henkäys voi toiselle olla ukkosen jyrinää =D

Loppuun muutamia kuvia joita otin viikonlopun aikana. Ekassa Sarin ja Carmenin mätsäri kuvia.

2033613.jpg

2033617.jpg

Sitten Ruutista pari otosta heinäpellossa.. ja aina se kieli on ulkona.

2033619.jpg

2033623.jpg

Ja loppuun Hessu-vaari =0)

2033629.jpg