Treenattu ollaan, mutta eipä ole kovin kummosta motivaatiota päivitellä niitä. Onnistumisia sekalaisesti. Perusasentoja ollaan otettu ja ne ovatkin parantuneet todella paljon! Samoin seuraamisen paikka parantunut. Nyt vain pidettävä käsi tiukasti housun saumassa kiinni palkkauksessa. Namit kelpaa myös ulkona. Koiraan olen ollut todella tyytyväinen, mutta itsellä tuntuu hirttävän levy kiinni joka reenissä. Toistoja satelee enemmän kuin laki sallii. En pidä tuosta, en kertakaikkiaan! Mutta joka kerta vain huomaan tekeväni saman virheen =0( Nyt sitten menen tänään ostamaan muna kellon ja teen päätöksen, että kun se soi, niin sen hetkinen asia viedään loppuun ja sitten lopetetaan vaikka kuinka olisi mielenpäällä epäonnistumisen tunne se kun ei perfektionistillä ole aina kovin realistista =D

Sitten kummallisuuksiin. Eli eeilen sattui jotain outoa. Ruut alkoi käyttäytyä kummallisesti kaukoissa päivällä. Istumisesta peruutti todella nopeasti musta pois päin (ei normaalia peruuttamista) ja kun pyysin istumaan uudestaan, väisti liioitellusti poistuen paikalta. Eikä suostunut istumaan. Kaikki oli siis mennyt siihen saakka todella hyvin. T-reeneissä teki saman. Lisäksi illalla, kun otin perusasentoja alkoi äkistä kiertämään mun selän taakse eikä suostunut tulemaan sivulle. Kiersi vain ympyrää hiukka huolestunut ilme kasvoillaan. Ensimmäisenä mieleen tuli, että pikkuisella on selässä jotain. Toinen mieleen nouseva asia oli emätintulehdus. Mutta kun se ei ole ennenkään toisen istumisia haitannut, niin empä usko. Sitten luulen tajunneeni mitä tapahtui. Ruut otti jostain signaalin. Eipä ole sitä mua kohtaan aikoihin tehnyt. Eikä noin voimakkaasti kaiketi ollenkaan. Mitään nekatiivista ei siis ole tapahtunut koulutuksissa. Ellei sitten oteta huomioon pieniä lempeitä "huomauttamisia" jotka signaaliherkkä voi kokea omallatavalla. Noihin kertoihin vain ei edes liittynyt huomautukset. kaikki meni todella hyvin siihen asti. No signaaliherkkien omistajat varmaankiin ymmärtäneen tilanteen.

Tilanne raukesi sitten sillä, että leikittiin paljon ja huomaamattomasti pyysin sitä tekemään ko. asioita enkä katsonut siihen päinkään. Aluksi Ruut kurvasi aina mun taakse istumaan, mutta palkkasin siitäkin. Lopulta istui mihin vain suhteessa itseeni. Kummallinen pieni otus sanon minä. Aivan ihana reenata, mutta SH tuo mielenkiintoisia lisä koukeroita reeniin. Eipähän aika tule tylsäksi tuon kanssa.

Lisäksi otin eilen kapulan pitämistä sisällä. Ajatuksena oli, että Ruut kulkisi yhden askeleen seuraamisia kapula suussa. Aluksi pentu vain heitteli kapulaa. Kun en antanut toisen moista touhuta ja otin sen pois, niin meinasi sitten pölliä sen ja lähteä omille teille. Uusi piirre tuokin. No saatiin sitten onnistumisia loppuun ja Ruut taisi saada ideasta kiinnikkin. Pari kertaa liikkui itsenäisesti sivullani ottaen heti perusasennon ja kapula pysyi kun pysyikin suussa. Siitäkös naru-bileet! 

T-reeneissä otin:

Perusasentoja: Tuli oikein kauniisti ja oikeaan kohtaan. Tätä tehtiin namilla. Käsikin muisti pysyä saumassa kiinni.

Seuraamista 1-5 askeleeseen: Namilla tätäkin. Meni todella hyvin, eikä edistämisestä ollut tietoakaan. Ensimmäisessä perusasennossa pientä huomattamista ja koira takaisin sivulle. Loput oli todella tarkkoja. 

Seuraamista lelulla: Kun Riitta halusi nähdä. Ruut ei painanut ollenkaan, mutta hiukka edisti. Paikka kuitenkin oli parempi, kuin pitkään aikaan lelulla otettaessa. Neuvoksi seuraamisiin, että ensin namilla ja loppuun lelulla, niin säilyy balanssi. Nyt myös olen itse oppinut käyttämään lelu kättä samalla tavalla kuin namiakin. Eli lelun saa saumankohdalta. kiitos Katri. Toimii todella hyvin, kun ohjaaja harjoitteli ensi asiaa =D

Seiso: Peruuttamalla näitä pari kipaletta. Pysähtyy todella hyvin. Eikä ainakaan toistaiseksi väänny mihinkään suuntaan. Vinkkinä: koira ulko kehälle ja siitä seiso. Lelun heitto oikealla kädellä taakse, niin ei tarvitse häilytellä käsiä pois.

Noudot: Otettiin sekä puisella, että metallilla. Haki ihan reippaasti. Tosin mun makuun voisi vauhtia olla enemmänkin. Kasvattaja kuitenkin tyytyväinen. Palautti hyvin loppuun saakka. Neuvoiksi tuli tehdä jatkossa, niin, että itse paikoillaan kun pentu palauttaa. Jos liikettä tarvitaan, niin vain hiukka (muutama askel) Tässä tavoitteena kisamaisuus.

Maahan menoja: Lelulla otettiin näitä muutamia. Meni ihan ripeästi. kaikki osapuolet tyytyväisiä. Itse mietin jatkossa heittämisen sijaan josko alkaisi ottamaan leluun pentua.

Jakkaran kiertoa: Irtoaa todella hyvin. Matka n. 15m. Näitä muutama. Vinkkinä: Oma liike pois -> kisamaisuus. Ja esim. luokse tulo kutsu, kun koira tulee kohti. Lelu saa näkyä. Ajatuksena, että juoksee täysillä kohti, vaikka ei itse liikkuisikaan. SH koiralle varmaankin erittäin tärkeä asia (..oma mietintä)

Ohjaaja jännitti taas aivan kamalsti ko. reenejä. No tuleepahan harjoiteltua kisajännittämistäkin tuossa samalla ja Ruut herkkänä koirana oppii, ettei jännittäminen tarkoita mitään. Nämä nimittäin oli parhaat treenimmi jännityksen alaisina. Tuntui, että Ruut ei reagoinut mun tunteisiin oikein millään lailla tällä kertaa. Kun taas ennen jännitys on vaikuttanut aika paljon onnistumisiin.