Tiistaina oltiin mätsärissä tutustumassa. Tosin olimme vasta kehän "väärällä" puolella, kun pikkuisella ei ollut rokotuksia. Aluksi hiukka jänniteltiin, mutta sitten jo reipastui ja moikkaili ihmisiä iloisena. On niin ihanaa nähdä Ruut reippaana, joten en vielä henno sitä kieltää ihmisten päälle pommppimisesta, vaikka jo ehkä pitäisikin =0) Kävimme hieman kauempana puisto alueella ja kun palasimme kehitti tyttö itselleen pekotilan. En vieläkään ymmärrä mistä se johtui. Mitään kummallista siellä ei kyllä tapahtunut. Alkoi vain yks kaks jännittämään ihmisiä =0( Samaan saumaan sattui sitten pari pientä lasta, joille Ruut rupesi haukkumaan. En oikein tiedä mitä sille pitäisi tuon asian suhteen tehdä... sosiaalistaa varmaan vain kait. Lapset on ne jotka vielä laukaisee jännityksen sillä. Ne kun tulevat niin nopeasti ja käsi suoraan yläkautta. Ruut ei pidä siitä ja alkaakin aina peruuttamaan. Tässä sanottakoon, ettei mitään kamalaa ole lapsienkaan taholta tytölle tapahtunut. Se vaan on niin herkkä, että reagoi pienempiinkin asioihin mitä ei itse oikein pidä minään. No sosiaalistaminen jatkuu. Lopulta päästiin siitä yli ja Ruut rentoutui ja leikkikin todella hyvin ja mikä parasta lelut palautui!! Lopuksi ei enää haukkuminenkaan saanut siinä kovin kummosia reaktioita aikaan ja leikin tiimellyksessä ei sitä edes huomannut, vaikka yksi nahka huusi aivan vieressä ;0) Luultiin Ruutia muuten moneen otteeseen nahkan pennuksi. Se lienee katsottava edistykseksi sen etelä-venäjän ajokoiran sijaan... pääsi tyttö sentään oikeaan roturyhmään, vaikka ei vielä bc'si tunnisteta ;0)

Keskiviikkona käytiinkin sitten tyttö rokottamassa. Siellä oli kyllä hyvin reipas... joten oikeaan suuntaan ollaan kaikesta takapakeista huolimatta kehittymässä =0) Moikkasi kaikki ihmiset siellä. Ell. pöydällä hiukka jännitti, mutta reipastui heti keksin saatuaan. Pistosta ei edes huomannut vaan mutusteli keksiä tyytyväisenä. kuukauden päästä mennään sitten uudestaa. Koti pihaan päästyämme alkoikin sitten ujostelu, kun siellä oli lapsia. Eivät olleet edes kovin pieniä ja silti tyttö jännitti =0( Ei meinannut mennä millään luokse. Namia sitten kyllä lopulta rohkaistui hakemaan. Pohdin, että mitkä se Ruut luokittelee lapsiksi. Luulen, että aikalailla kaikki alle 12-13-vuotiaat kuuluvat siihen kategoriaan, eli täytyy vain ruveta etsimään erilaisia lasten ja varhaisnuorten tapahtumia jossa sitten piipahtelemme. Nyt vain tuohon jännitys tilaan on tullut mukaan ajoittain vuhvuttelu. Siitä en oikein pidä (kun en mitään remmi rähjää haluaisi). Täytyy miettiä mitä tekisi.. ehkä tässä kohtaa parasta on vain namilla kääntää huomio ja rohkaista/tukea pentua tilanteessa. Menevät kait ajastaan ohi.

Sitten siitä emätintulehduksesta.. Kysyin Ell. asiaa eilen ja hän sanoi, että menee itsekseen ohi. Jos noin pienellä käydään syöttämään antibioottia, niin meillä saattaa olla uusi vaiva tiedossa hiivan muodossa. Sanoi, että menee viimeistään ekojen juoksujen tienoilla ohi. Eli sanoi samaa jota muutkin ovat mulle sanoneet ja josta olen lukenutkin. Eli me vain sitten odotellaan, kun pienellä ei ole kuumettakaan. Laimennetulla betadinella sanoi, että voisia "pimpsaa" pyyhkiä parikertaa päivässä. Joten näillä sitten mennään ja ai'niin Riitan neuvomaa C-vitamiinia syödään ja maitohappobakteereja lisäämään elimistön vastustus kykyä. Tuo emätintulehduksen sivuoireina vaan on tihentynyt virtsaamisen tarve. Eli pissa välit ovat päivällä n. 30-90 min. Yön ja päivän (kun olen töissä) pidättää ongelmitta, kun on häkissä eli sen 8 tuntia. Täytyy kait sitten alkaa käärimään mattoja lattioilta, niin pääsee itse helpommalla. Vilkkaalla pennulla, kun ne pissat ei aina tahdo osua siihen paperille ja itse olen myös aika laiska sisäsiistiksi opettaja. Kyllä meillä ulos tulee molemmat tarpeet useaankin kertaan, mutta en jaksa siinä tahdissa rampata pennun kanssa kun se tarvitsisi. Tarpeita ei tosin oikein meinaisi haluta tehdä vieraaseen ympäristöön. Saattaa jopa pidättää 4-5 tuntia ulkona ja kun päästään kotipihaa tekee helpottuneena tehtänsä =0) Hupsu pikku-likka!

Laitan tähän loppuun muutaman "äksön" kuvan Ruutista jo menneestä Nuuksio reissusta.

1578833.jpg

Kahden lelun leikki, jossa jäljellä on enää vain yksi, toisen ollessa teillä tietämättömillä =0)

1578829.jpg

Jaana leikkii Ruutin kanssa samaa leikkiä hieman paremmalla onnella. Huomatkaa omistajan yrmee ilme taka-alalla. Jaana muuten istui vieressä tätä kirjoittaessani ;0)

1578830.jpg

No löytyi se yhteinen sävel meillekkin, lopulta sitten =0)

1578849.jpg

Lopuksi kuva Ruutista joka myös reissaa Bestis-siskon lailla repussa =0)