Kirjoitin pitkät pätkät ko. koulutuksista joihin osallistuin Ruutin kanssa, mutta ne hävisivät bitti avaruuteen... plääh =0(

Oltiin siis JKK:n Järvenpään koirakerho) koulutuksissa. Pääsimme ryhmään, johon otettiin koirakoita, joiden tavoite on kisaaminen. Kouluttajana meillä oli nainen, joka oli käynyt 8kk kestäneen kouluttajakurssin. Vetäjinä siellä oli ollu Sari Paavilainen ja Tommy Vireen. Hän kertoi olevansa todella tarkka ja viilaavansa pilkkua... hyvä, hyvä sopii mulle =0) Ryhmässämme oli Ruutin lisäksi vuoden vanha valkkari sekä 7-8kk vanhat sakemanni ja bokseri.

Ekaksi otettiin luoksepäästävyys. Siinä Ruutia lähinnä kiinnosti enemmän lelu, kuin luokse tullut ihminen. Istui todella hienosti sivulla aina vapautukseen saakka. Meni todella hyvin, kun ei olla tätä harjoiteltu, kuin 3 kertaa. Hampaat antoi myös hyvin katsoa.

Seuraaminen otettiin imuttamalla. En nyt sittenkään luovu vielä namista =0) Matka oli kohtalaisen pitkä, mitä ollaan tehty Ruutin kanssa. Sujui oikein mallikkaasti. Kerran kuitenkin vilkaisi valkkaria joka oli jäännyt sen taakse hieman huolestunut ilme kasvoillaan. Houkuttelulla palasi takaisin oikeaan kohtaan ja lopun pätkän keskittyi todella hyvin. Lopussa perus asento, jota ei olla noin pitkillä matkoilla harjoiteltu. Siihen istu käsky ja istuihan se. Siitä otettiin maahan. Tässä nami kädessä, avustaen. Pysyi todella hyvin siihen asti, kun pyydettiin istumaan. Taas nami käsi avitti pientä =0) Siitä vielä noustiin seisomaan, joka sitten hieman tuotti vaikeuksia. Ruutista oli varmaankin outoa, etten ollut sen edessä pyytämässä sitä seisomaan. Täytyykin seuraavalla kerralla tehdä niin vaikka muut pitäisivätkin koiransa sivulla.

Lopuksi leikittiin paljon. Ruut repi nartsua aivan tohkeissaan valtavien äänitehosteiden kera. Pikkuinen keskittyi erittäin hyvin koulutukseen. Ei antanut muiden koirakoiden häiritä itseään ollenkaan. On se vaan niin luonnon lahjakkuus tuossa keskittymis asiassa. Kouluttajakin hämmästeli sitä ja kysyi lopuksi että; "Sanoitko, että se on vasta 5kk?!"

Ruut muuten palautti todella hyvin kentällä lelun. Tyrkytti sitä jopa toisinaan jos en huomannut, kerran jopa kiipesi syliin saakka sen kanssa, että "otahan nyt akka siitä kiinni" =0)