Paljon on ehtinyt tapahtumaan, mutta mitään ei ole ehtinyt koneelle kirjoittamaan. Elokuusta luulen taas tilanteen helpottuvan jo ihan senkin myötä, että allekirjjoittanut pääsee siirtymään 2000-luvulle ;0)

Koirat ovat voineet hyvin. Hessu-vanhuskin on ollut oikein virkee ja haluaa osallistua kaikkeen mihin pikkuinenkin. Ollaan nyt sitten Hessunkin kanssa tokoiltu. Se onkin ollut oikein mukavaa puuhaa, kun ei tarvitse niin niistä virheistä välittää enää.

Hessu

Seuraamista: Lähinnä takapäänkäyttöä treenattu, ettei ihan kangistu =0)
Ruutua: Ompas kiva huomata, että vanhan näkö ei ole totaallisesti mennyt, vaan se ruutu löytyy edelleen!
Ohjattu: Tätä Hessu-vanhus rakastaa ja ihme kyllä kapulatkin ovat palautuneet aikas kivasti ilman kummempia pureskeluja.
Kake-jumppaa: Toko on sitten hyödyllinen laji myös vanhuksille =0) Tuo todella menee jumppaamisesta. Huomaan kuitenkin, että maahanmenot ovat hidastuneet vuosien saatossa huomattavasti, johtunee luultavammin kulumista taka-päässä.
Luoksetuloja: Ihan ala' mölli. Kunhan toisella on hauskaa. Mitään tyhmiä pysäytyksiä ei olla otettu. Ja hauskaahan Hessulla on aina.
Paikka-istumisia: Lähinnä pennun mallina. Tuntuu muuten toimivan ihan kiittettävästi tuo aikuisen koiran malli =0)
Idari: Sitäkin on tullut tehtyä. Hassua, mutta Hessu pitää tuosta liikkeestä.. no mistä se nyt ei pitäisi ;0)
Lisäksi vanhus on saanut nauttia kesästä, uimisesta ja kaikenlaisesta hössöttämisestä.

Ruut

Mitä Ruut-pikkuinen osaa tällä hetkellä? Laitan tähän ylös 5kk ikään opitut asiat. Näin voin sitten paremmin vertailla mitä se osaa kuukauden päästä.

Sivulletulot: Ollaan otettu lähinnä lelulla, mutta tarkkuutta haettu toisinaan namilla. Avusteiden määrä on jo aika minimissä. Toisinaan hakee jo aika kivasti itsenäisesti siihen kun lähden kädellä viemään. Laitan yleensä käden selän taakse, jonka jälkeen kääntyy itsenäisesti ja tulee aika hyvään kohtaan. Toisinaan joutuu korjaamaan.

Seuraamiset: Ollaan otettu namilla ja patukalla. Patukalla toimii paremmin. Namilla tarkkuus. Namilla ollaan otettu 1-2 askeleen seuraamisia samoin lelulla. Istuu automaattisesti, kun pysähdyn. Patukalla taas perus asennossa olemista ja siitä "seuraa" ja heti vapautus ylöspäin leluun. Samoin imutukset sujuu hyvin.

Noudot: Metallilla ja puisella sujuu hyvin. Tosin ei palauta käteen, mutta tuo kapulan lujaa ja aikas lähelle. Siitä lennosta palkka leluun. Tunnari palikkaa ollaan jo hieman aloiteltu sitä tosin naksulla.

Ruutu: Pallo ruudussa. Menee kovaa ja tulee pallon kanssa yhtä kovaa. Tästä vauhdista pallo palkka.

Maahanmeno: Lelulla leikitään ja hihkasen "maa" jolloinen pikkuinen painautuu yleensä heti maahan. Aikas kivan näköistä =0)

Istu-seiso-istu: Leikin yhteydessä tämäkin. Reagoi kivasti käteen+käskyyn ja istuu. Samoin seisominen. Kun käsi hieman lähestyy ponnaa takajalat taakse. Palkka heitetään taakse. Toisinaan saa ottaa kopin. Tykkää tästäkin hullunlailla.

Puun kierti+"Stå": Kiertää käskystä puun ja pysähtyy kivasti kuullessaan "Stå" Palkka (pallo) lentää selän taakse.

Luoksetulot: Tulee kivasti luo. Edelleen perään ajoinan sekä lenkillä.

Paikka-istumisia: Hessun kanssa ja ilman, siitä namipalkka heitettynä selän taakse. Toisinaan käyn myös palkkaamassa sen. Tätä onkin hieman täytynyt harjoitella. Ruut on sen verran signaali-herkkä myös mulle, että reagoi kohti lähestymiseen väistämällä. Nyt jo kuitenkin pysyy aloillaan aikas kivasti.

Agility: Laipankiertoja ilman rimaa, putkea ja pussia ollaan otettu. Samoin puomin alastuloa hieman. Näistä laipan kierto ja putki sujuvat jo todella hyvin. Ruut ei sitten tekisikään muuta, kuin juoksisi ympäri hyppyestettä. Palkkana on ollut luonnollisesti leluhullulle.. yllätys yllätys Lelu!

Lisäksi ollaan sosiaalistuttu; Ollaan käyty Helsingissä, pentunäyttelyssä turistina, Rotu-race tapahtumassa sekä agirodussa. Lisäksi ollaan autoiltu, mökkeilty, matkustettu junilla ja käyty katsomassa kaupungilla erillaista elämää mm. Järvenpään puisto-blues tuli Ruutille tutuksi. Kaikki muu sujuu jo todella hyvin, mutta lapset tuottavat edelleen harmaita hiuksia. Olen kuitenkin keksinyt siihen todennäköisesti ratkaisun. Se on pieni värikäs vinkuva pallo. Joko aloitan itse sillä leikin kun lapsia näkyvissä tai jos on aikaa pyydän lasta leikkimään Ruutin kanssa. Kun pallo kaivetaan esiin ja aletaan heittelemään unohtuu pöhinät. Pallo siis menee kaiken pöhinän edelle =0) Itse olen suunnattoman onnellinen ja helpottunut siitä, että löytyi joku jokaa saa Ruutin huomion 100 % Tästä vaan taitaa tulla muutama asia lieveilmiönä.. nimittäin niiden pallojen palautus ja se, että Ruutista tulee entistä pallo neuroottisempi ja se vain kantelee kaikenaikaa heitettäväksi erilaisia asioita... hmm no mietin noita myöhemmin. Mulle tärkeintä on nyt se että Ruut luottaa kaikkiin ihmisiin. Eliminoidaan vaikka pallot sitten myöhemmin =0)