Edellisestä päivityksestä alkaakin olemaan jo aikaa, joten jos nyt jotakin kirjoittelisi ylös...

Lauantaina Uku-reenit

Oltiin hallissa. Todella mukava pieni halli matto pohjalla. Aluksi oli hiukka ulalla mihin sitä tultiin, mutta ei ilmentänyt millään tavalla arkuutta, lähinnä vain uteliaan kiinostunut uudesta paikasta.

Luoksepäästävyys: Kättely ok, mutta ei vielä malta olla istumassa, kun ihminen koskettaa. On kuitenkin rauhallinen. Loppuun ihan kiva onnistuminenkin.

Paikkamakuu: 2 min. Välipalkkauksella sekä puolessa välissä vapautin ja otin uuden aloituksen. Ei ongelmaa.

Seuraaminen: Askeleita, perusasentoja ja peruuttamista, niin että jokainen teki yhtä aikaa omaansa. Tämä ei häirinnyt Ruutia ollenkaan vaikka muutamaan otteeseen melkein törmäsimme naapuri koirakkoon tilan pienuudesta johtuen. Ruut ei edes vilkaissut muualle vaan piti todella intensiivistä katse kontakti. Peruuttamista otettiin seinän vieressä. Teki todella kivasti ja suoraa. Samoin käytti todella hyvin takapäätä käännöksissä. On kiva päästä noin pieneen halliin reenaamaan, kun on pakotettu tilan puutteen vuoksi ottamaan vain muutaman askeleen seuruuta. Kun se mopo meinaa välillä karata ohjaajankin käsistä, kun puhutaan seuraamisesta =D Loppuun otettiin yksitellen seuraamista käskytyksen kanssa. Tein puolet imuttamalla ja lopun normi seuruuna. Kulki todella kauniisti ja oikeassa paikassa. Voi miten olinkaan tyytyväinen pikkuiseen.

Liikkeestä maahan: otettiin niin, että vastaan tuli koirakko ja molemmat käski maahan kohdatessaan, jonka jälkeen jatkettiin matkaa. Annoin varoiksi käsi avun. Meni heti maahan. Ei ottanut vieressä olevasta koirasta häiriötä. Palatessani vapautin suoraan.

Luoksetulo: Vauhtina ja palkka jalkojen välistä. Ok.

Loppuun otettiin agilityä, kun jäi aikaa. Putkea tuo olis mennyt vaikka kuin ja kauan. Laipan kiertoa otettiin myös (kahdeksikkoa yms.). Muutama lähetys laipalta 90 asteen kulmassa olevalle putkelle. Ok välillä otin hypyn jälkeen haltuun putken sijaan. Kerran karkasi putkelle, mutta sen jälkeen oli todella tarkkana mitä halutaan. Loppuun tutustuminen keinuun pari kertaa. Ei ongelmaa. Tutustuminen A-esteeseen. Hiukka jännitti, mutta meni lopulta todella hyvin. Keppejä otettiin myös muutama satsi. Käsi apua tarvitaan edelleen, mutta nyt voin kulkea etuperin ja näyttää kädellä. Kulkee todella kivasti. Ruut on todella kiva agi'ssa. Se on aivan täysillä mukana, mutta ei kuumu siinäkään, vaikka leluilla riekuttaisi kuinka. Siitä tulee vielä todella hyvä pikku agility koira =D

Sunnuntaina Hyvinkäällä agi kisoissa

Oltiin Inkan mukana agi kisoissa koiraurheilukeskuksessa. Todella hieno paikka ja keinonurmi vaikutti ihanteelliselta alustalta sisä kisoja ajatellen. Hiukka piti saapuessamme jostain syystä pöhkiä vähän yhtä sun toista, mutta pääsääntöisesti oli avoimella mielellä ja ehkä jopa innoissaan.

Hallissa oli heti ok. Ei pitänyt sitä minään. Hiukka radalla juoksevia piti aluksi pöhistä varsinkin jos kisaajalla oli mustat vaatteet. Loppu ajasta ihmiset saivat juosta miten halusivat ei enää reagoinnut niihin. Sen sijaan paikalla olleet pienet lapset aiheuttivat sitä vastoin ongelmia leikimällä ja juoksentelemalla. Lasten juokseminen ym. temuuminen on Ruutille vielä ylitsepääsemätön juttu jos ei ole muuta tekemistä tarjolla ja joutuu olemaan paikallaa. Jouduimme valitettavasti ohittamaan lapset ulos mennessä moneen kertaan ja Ruut otti siitä kierroksia ja alkoi hakkua ja murista niille karvat ja häntä pystyssä =( Täytyy myöntää, että itselleni tuli aika epätoivoinen olo jonka koira varmasti huomasi eikä se suinkaan helpottanut tilannetta. Tajusin, että olisi pitänyt ottaa häkki mukaan, niin että Ruut olisi voinut olla siellä aina kun en puuhannut sen kanssa. Näin lapset eivät olisi paineistaneet toista, kun ei olisi nähnyt niitä. Pitää muistaa halleihin ottaa jatkossa mukaan tuo kevyt häkki ja joku jolla saa peitettyä etu luukku. Jos lapset ovat rauhassa, niin Ruut kestää ne jo paremmin. Harmittaa vaan tuo, että ei ollut sitä häkkiä, että piti toinen altistaa tuohon tilanteeseen.

Vaikka Ruut paineistui nyt aika paljon noista lapsista hallissa, niin taas jälleen kerran sain todistaa sitä miten uskomattoman hyvin se keskittyy työn tekoon vaikka on paineistunut. Se vaan yksin kertaisesti sulkee muun pois ympäriltään, se on kyllä aika uskomaton siinä suhteessa.

Otettiin hallissa temppuja, pari hyppyä matalalla rimalla, putkea ja rengasta. Meni todella kivasti. Lisäksi otin pieniä pätkiä seuraamista, joka oli todella hyvää ja kaunista.

Maanantaina T-reenit

Perusasentoja: Edestä suora, mutta peppu kuulemma hiukka vino (vain aavistuksen, mutta tarkkana sen kanssa) Muuten sujuivat todella hyvin.

Seuruu: Ensin namilla lyhyttä pätkää ja loppuun pidempää. Nami toimii meillä nyt loistavasti. Olen yhdistänyt systemaattisesti sen, että namin jälkeen tulee aina lelu, Hyvin on tytteli ehdollistunut tuohon ja namin arvo onkin noussut todella paljon Ruutin silmissä. Itse seuraaminen oli todella hyvää ja kaunista kuulemma. Ja nyt selvisi sekin miksi musta tuntuu vaikealta kävellä. Ruut ei poikita, mutta on päänsä kääntänyt mun vasemman jalan eteen. En ole tuohon tottunut, kun Hessu ei sillä tavoin seurannut. Muuten pikkuisen kroppa on aivan suorassa. Itse tykkään tuosta tiiviistä seuraamisesta, joten taidan opetella "sietämään" tuota päätä mun jalassa kiinni. Kaikkia se ei miellytä, mutta pää asia, että itse on tyytyväinen ja tietää mihin tähtää.

Seisomista: Leikkien ja maalin kiertona. Todella napakat ja suorat pysähdykset. Ei ongelmaa

Luoksetulo: Suorana ja lelu jalkojen välistä. Ei ongelmaa.

Illalla vielä otin pienen pätkän seuruuta volttaamalla. Lisäksi otin muutaman askeleen seuruuta perus asennoilla. Malttoi ottaa todella kauniisti istumiset, vaikka oltiin aluksi otettu vauhdikkaita seuraamis pätkiä. Otin myös liikkeestä maahanmenoja seuraamisen yhteydessä muutaman kipaleen. Lelu takana. Meni heti maihin ilman käsi apuja. Vapautin siitä suoraan leluun. Vähänkös oli kivaa molemmilla!