Käytiin Ruutin kanssa moikkaamassa LPKY'n kouluttajia. Virve oli lupautunut pitämään koulutuspäivän ja pääsimme pitämään matka seuraa heille. Oli todella kiva nähdä vanhoja sekä uusia kouluttajia. paikalla oli 15-20 koulttajaa. Kuvia tuli napsittua todella paljon ja ajattelinkin niitä laitella loppuun jonkin verran.

Koostetta Virven (Sormunen) ajatuksista:

  1. Kisoissa on aina muistettava koira. Usein näkee, että ohjaaja jättää koiran "oman onnensa nojaan" kisoissa. Virve kuitenkin muistutti, että kehässä ollaan aina parina. Puhe väli tulee säilyä loppuun saakka.
  2. Kisoihin mennään aina näyttämään mitä me osaamme. On tärkeä oppia nauttimaan joka minuutista kehässä. Tuomari ja liikkuri ovat "palvelemessa" meitä. Olemme maksavia asiakkaita. Nautitaan siis koko rahan edestä =D
  3. Virittely sanat käyttöön. Kerrotaan koiralle, mitä seuraavaksi on tulossa.
  4. Jos kisa epäonnistuu, niin muistettava, että se ei ole koko elämä. Maailmassa on paljon isompiakin asioita. Tärkeää myös se millä mielellä tullaan kehästä pois, vaikka ei olisikaan onnistunut juuri sillä kerralla. Koira ei tiedä kisaavansa. Koira ei edes tiedä epäonnistuvansa!
  5. Jos levoton koira paikka makuussa (ja osaa ko. liikkeen) niin otetaan 30 minuutin paikalla oloja. Kun koira rahallinen, niin haetaan se pois vain hillitysti kehuen. Innokkaimmilta jopa namit pois.
  6. Seuraamisesta Virve sanoi että, se on hyvin henkilökohtainen liike. On monenlaisia seuraamisia millä voi ansaita täydet pisteet. Lisäksi jos on koira, joka haluaa pitää pientä haju rakoa ahjaajaan, niin se olisi sallittava sille. Toiset koirat paineistuvat vain helpommin ohjaajan läheisyydessä.
  7. Noudoissa Virve ei suosi pitämis harjoituksia. Vaan, että koiraa kehutaan kun ottaa kapulan (meni ohi millä saadaan ottamaan jos ei huoli) Pikkuhiljaa aikaa pidennetään ja otetaan mukaan liike -> niin että liikutaan ja koira kantaa kapulaa mukana. Jos koira helposti paineistuu ohjaajasta, niin väkisin kapulan suussa pitäminen vain lisää koiran epävarmuutta. Piti myös pureskelua epävarmuutena.
  8. Hyppyssä piti tärkeänä, että koira opetetaan alusta asti irtoamaan kauas. Usein ohjaaja palkkaa koiran ihan hypyssä kiinni. Tämä aiheuttaa tasujen kolahtelua ym. Eli palkkaa koira tarpeeksi kaukana hypystä, oli Virven kehoitus. Jos pallo, niin vie se riittävän kauas, samoin ruoka.
  9. Palkkaamisesta Virve sanoi, että hyvin usein näkee koiria jotka eivät reagoi kehuun. Tällöin koira ei tiedä mitä se tarkoittaa. Eli kun palkkaa, niin ensin "Hyvä" ja sitten lelu/nami. Näin koiralle luodaan mielikuva siitä mitä kehu tarkoitti. Koiran koko olemuksesta pitää näkyä kun sitä kehutaan.

Eli näin. Paljon muutakin tuli, mutta kun muistiin panovälineet eivät ole juuri tässä. Lisäksi ulkona tuuli niin kovaa, että kaikkea ei kuullut mitä Virve puhui.

Jenni ja Mocca

1881017.jpg

Tolleri ???

1881243.jpg

Miia ja Axu

1881254.jpg

Nahka ???

1881257.jpg

Flätti ???

1881264.jpg

Remu tunnistusnoudossa

1881271.jpg

Merja ja Luna

1881273.jpg

Minni luoksetulossa

1881279.jpg

Malka lauleskelee =D

1881284.jpg

Tiina ja Viska

1881292.jpg

Airis ???

1881294.jpg

Virve jakamassa neuvoja

1881304.jpg