Eilen oltiin luokan kanssa ulkoilemassa. Suhtautui oikein hyvin pyörätuoliin ja oppilaisiin. Erästä isokokoista poikaa piti hiukka kummeksua, kun intoontui päästelemään ääniä. Pyysin oppilasta antamaan pennulle nameja. Ruut rentoutuikin oikein mukavasti. Toisinaan iso kokoiset miehet/pojat saa sen hiukka epäilevälle kannalle, mutta eivät varsinaisesti ole ollut meidän pää ongelma. Kadulla saa tulla ko. sukupuolen edustajia vastaa, eikä reagoi millään lailla.

Puistossa ahtaalla kujalla tuli äiti pienen lapsen (n. 3-4v.)kanssa vastaan. Se piti kiertää liioitellun kaukaa. Annoin kuitenkin tehdä niin ja samalla sanoin "ohi" jota käytän koira ohituksissa saamaan pennun huomion muualle ja tietää, että ohituksen jälkeen alkaa leikki. Tämä onnistuikin siinämäärin hyvin, että pöhinöitä ei ilmennyt. Puistossa jossa meni ihmisiä pentu ei niihin reagoinnut mitenkään vaan keskittyi täysillä työntekoon.

Vastaavasti tiistaina ei ollut valitettavasti yhtä hyvä päivä. Silloin sattui enemmänkin tilanteita, joissa pöhinää ilmeni. mm. aamu lenkin yhteydessä missä kaksi poikaa käveli vierestämme ja yht'äkkiä toinen ampaisi juoksuun karjuen mennessään "koira"koira" ja osoitti Ruutia. Ruuti riemastu ja ottikin uho asenteen. Itse olin niin hämmentynyt tilanteesta, että en juuri osannut toimia =( Olisi kuitenkin pitänyt jollain tasolla komentaa Ruutia, mutta mennyt mikä mennyt.

Nyt jatkossa ajattelin kirjoitella sosiaalistumis kuulumisiamme ihan eri kategoriaan, niin on sitten itsekkin helpompi seurata edistymistä. Olen myös kirannut toimintamalleja itselleni ko. ongelmaan. kirjoittelen joku kerta sen lista tänne, niin on sitten tallessa.