Paikkamakuuta ollaan nyt reenailtu urakalla. Ihan pieniä pätkiä välipalkkauksella. Muutaman havainnon olen nyt tehnyt. Kun palaan Ruutin luokse aiheuttaa se saman kun aluksi istuttaessa, eli väistää... niimpä niin se signaaliherkkyys. Eli hieman toiset kuviot tähän. Huomaan että kun katson muualle ja teen pienen kaarroksen sivukautta koukaten Ruutin sivulle, niin kestää paremmin. Pakko myös viljellä nameja tässä vaikka menisikin lonkka lepoon. Mielummin se kuin, että pomppaa ylös joka kerta kun lähestyn sitä. Voi pientä, kun tulkitsee kehon kielet niin voimakkaasti. Luin kirjan "Rauhoittavat signaalit" ja ymmärrän Ruutia jotenkin todella hyvin. Se vaan ei voi sille mitään ja se pitää ihan toisella tavalla totuttaa useimpiin tilanteisiin, kuin moni muu koira. Mutta nyt kun tuonkin tiedostin, niin paikkamakuu alkeet ovat lähteneet ihan toisella tavalla etenemään. Ruut on myös onneksi nopea hoksaamaan, kun vaan ohjaajakin olisi =0)

Metallilla kapulan pitämistä. Tässäkin tärkeää, etten katso suoraan silmiin, kun kerta ollaan niin lähekkäin. Aluksi lähti peruuttamaan, kun tarjosin kapulaa. Nyt jo istuu todella kivasti ja ottaa mielellään kapulan suuhun. Ollaan reenattu "pidä" harjotusta. Muutaman kerran piti pitää leuan alta hellästi, mutta nyt jo tajuaa aika kivasti mitä halutaan. Olen lisännyt pitämis harjoituksiin häiriöt. Liikuttelen namia tai lelua kuonon edessä. Muutaman kerran tiputti kapulan, mutta sitten hoksasi mistä on kyse. Vain "irti" käskyllä sai irrottaa otteen. Toimii todella kivasti. Otin tänään mukaan myös hiukka kaukon istumista. Ei pudottanut kapulaa. Lisäksi vedin lelua lattiaa pitkin. Pudotti pari kertaa, mutta kolmannella vain lähti lelun perään pitäen kapulasta kiinni, kunnes sanoin "irti" Lisäksi reenattiin niin, että saan koskea kapulaan, eikä se silti tarkoita, että saa irroittaa. Tuntuu sujuvan todella hyvin.

Muutenkin on nyt sellainen fiilis itsellä, että reenit taas sujuvat. Ne olivat tuossa jonkun aikaa aika tahmaset. Koira teki suht oikein, mutta silti ei vaan pystynyt olemaan tyytyväinen. Tuntuu myös, että Ruut alkaa syttymään namille ;0) Sisällä innostuu valtavsti, kun näkee että otan namit esiin ja lähdetään olkkariin. Ehkäpä ne saadaan myös toimimaan piakkoin ulkonakin.