Eli, jonkin laista taukoa ollaan pidetty. Jotain ihan pientä olen kuitenkin tehnyt kotosalla.

Kaukoja: Kotona toimii nami palkalla. Lalu aiheuttaa liikaa taaksepäin pomppimista. Sorruin opettamaan seiso-isti-seiso sarjan niin, että liikuttaa takapäätä vaihdoissa. Laiskuuttani, mutta olen lohduttautunut sillä, että Hessullakaan tuosta ei ole sakotettu vaan lähinnä kaikesta muusta mitä kaukojen aikana on tapahtunut =0) Ruut tuntuu vääntyvän tuossa sarjassa vaikka mihin, joten olen ottanut sohvan tms. vieressä. Lisäksi olen huomannut, että käsi merkit saavat sen pomppimaan. Niitä käytetäänkin hyvin hillitysti ja apuna vain. En siis opeta Ruutille käsimerkkejä ollenkaan (käytän niitä vain tarvittaessa sallittuina lisäkäskyinä kisoissa =0). Tuokin taitaa olla SH koirille tyypillistä, että reagoivat voimakkaasti niihin.

Perusasennot: Niitä ollaan otettu sisällä myös muutama. Lelulla palkaten ja kädellä autellen, ettei pikkuinen ajautusi liian eteen innostuessaan ja olisi edes lapa jalan kohdalla, jos ei niitä varpaita siihen saada =0)

Hihnassa kulkeminen: Olen kehittänyt uuden keinon opetella tuota. Hessu ei kestä yhtään sanomista ja Ruut ei kestä hihna nyppäsyjä, joita taas Hessu kesti. Samoin taktiikka "pysähdy ja odota, että pentu tulee lähemmäs" ei toimi. Ruut lyö pyllyn maahan ja siinä sitten ollaan vaikka tuomion päivään saakka. Joten olen tehnyt niin, että joka kerta kun hihna kiristyy ohjaan Ruutin hihnalla takaisin selkäni taakse. Muutaman  turhan "reissun" jälkeen alkaa hahmottaa, että kannattavaa on kulkea hihna löysällä, niin pääsee eteenpäin. Kyllä vaan on vaikeaa, kun yrittää miettiä sopivia keinoja joista kumpikaan ei liiaksi häiriinny =0)

Koirien ohitukset: Ruutilla myös ollut hiukka taipumusta "matsoilla" vastaantuleville tai sitten alkaa kyttäämään. Tosin mikään remmi räyhä Ruut ei vielä toistaiseksi ole ollut. Ohituksia ollaan kuitenkin harjoiteltu urakalla. Siinä käsky "ohi" Sitä saakin sitten hokea monta kertaa, mutta toimii kunhan itse olen skarppi. Ohituksen jälkeen sitten riekutaan kunnolla remmissä =0) Muutenkin lenkillä käytän ihan jonkin verran remmiä palkkana. Ei ole aiheuttanut ongelmia. Ruut tietää, että "irti" käskyn jälkeen ei ole lupa ottaa ennen kuin kuuluu "kii" Toimii todella kivasti!

Kontakti lenkillä: Olen ottanut mukanakulkemista+kontakti lenkillä, kun on hihnassa. Silloin lihapulla taas toimii. Ota tuosta nyt selvää milloin se toimii ja milloin ei ;0) Ruutilla on kait tylsää hihnassa ja tarjoaa välillä kontaktia itse ja olen alkanut palkkaaman siitä. Samallahan se kulkee hihna löysällä. seuraa-käskyä en kuitenkaan tuohon nami kontaktiin käytä, että ei kärsi inflaatiota.

SH: En osaa sanoa ollaanko menty eteenpäin. Ohjaaja on kuitenkin mennyt, kun ei ole muutamista pöhinöistä välittänyt! Se lienee onkin meidän jutussa avain asemassa, koska herkkä koira vaistoaa ohjaajan tunnetilat ja reagoi niihin. Toisaalta on mielenkiintoista seurata Ruutia ja sen tapaa suhtautua maailmaan. Siinä tekee mielenkiintoisia havaintoja. Jotenkin sitä ymmärtää  toista paremmin, kun on jollain tasolla hyväksynyt tuon tosi asian. Ruutissa on aina kuitenkin ollut se ihana puoli, että se on jännittävissä tilanteissa (niitähän Ruutilla tuntuu riittävä =0) pystynyt säilyttämään toimintakykynsä ja vain muutaman kerran on hävinnyt kartalta, mutta muuten siihen on saanut yhteyden lelulla tai lihapullalla. Pentu testin mukaan sillä olikin hyvä hermorakenne ja toimintakyky, josta kertoo se, että ei piippaile ja osaa rentoutua todella hyvin eri paikoissa (kaupungilla, junassa jne.) Ei mene kierroksille (ei ole mennyt kertaakaan) vaikka hetsaa kuinka lelulla ja toimintakyky säilyy jännissäkin tilanteissa. Joten ihan hyvä koiruli siitä vielä tulee ja sitähän se jo onkin. En voi lakata ihmettelemästä sitä miten helppo se on muuten ollut! Ja niin kiltti vilkkaaksi pennuksi. Pidän myös Ruutin nöyrästä asenteesta ihmisiä kohtaan. Se ei kuitenkaan nöyristele niille.

Lisäksi ollaan vain oltu. Eilinen päivä meni täysin laiskotellessa. Nukuin klo 15.30 asti! Empä ole aikoihin noin myöhään nukkunut. Mutta mikäs siinä on nukkueassa, kun koirat eivät herätä. Ruut on oppinut loistavasti sen, että niin kauan nukutaan, kun hallitus vetää sikeitä =0)