Oltiin eilen Sipoossa tutustumassa lampaisiin. Katri ja Mervi kävivät meidät ystävällisesti hakemassa, että päästiin mukaan pitämään hauskaa =0) Lampaista en tiedä, mutta Ruutilla oli kyllä todella kivaa. Nautti touhusta koko rahan edestä. Nauroivat kentän laidalla, että "Ruuti syttyi  hyvin ;0)

Ensimmäisellä kerralla, kun näki lapmpaat oli jo aikas kiinnostunut niistä, eikä ilmentänyt arkuutta. Lampaat oli pienemmässä aitauksessa. Ruuti alkoi melkein heti kiertämään kivasti aitaa jossa lampaat oli. Itse seisoin niiden kanssa yrittäen saada niitä liikkeelle. Hikihän siinä tuli, kun ei niitä elikoita meinannut saada liikkeelle. Ruutia en ehtinyt seuraamaan juurikaan, mutta kuulin Sirken sanovan että, "hyvin menee"

Sitten tulin aitauksesta pois Ruutin luokse ja lähdin kiertämään lampaita. Ruut lähti pinkomaan edelleni lampaiden toiselle puolelle ja muutamaan otteeseen pysähtyikin mua vastapäätä. Sanoivat, että se jo alkaa tasapainottamaan niitä mulle. Mä en kyllä tuosta paimennuksesta ymmärrä sitten yhtikäs mitään, mutta täytyy myöntää, että kivaa oli mullakin =D

Toisella kerralla, sitten lampaat olivatkin vapaana isolla laitumella. Tässä vaiheessa Ruut oli jo todella innoissaan touhusta. Alku lähti käyntii varsin vauhdikkaasti. Aluksi Ruut oli liinassa, mutta kun meno yltyi kovaksi ja lampaat oli "vaarassa" joutu niputetuksi liinan ansiosta päästin siitä irti ja sittenhän vasta riemu repesi. Ruuti teki pari kierrosta lampaiden ympäri ja posautti keskeltä läpi, lampaiden juostessa sinne tänne. Yhden sitten tyttö otti kiikariinsa ja lennätti lammas rukkaa ympäri kenttää. Riitta kuitenkin otti pennun kiinni (kun itse seison ömoilasena keskellä kenttää) Loppu sitten menikin hiukka rauhallisemmin Ruutin jo suhtkoht kivan näköistä ympyrää tehden. Olin jopa yllättynyt, että Ruut kuunteli "rauhotu" käskyä, himmaten vauhdin pienemmäksi ja muutaman kerran jopa pysähtyi. Tuntui, että sain siihen kontaktin, vaikka se olikin saanut hillua pitkin kenttää aluksi pitäen omaa hauskaa. Se on jotenkin niin nöyrän tuntuinen koira. Vaikka kiihtyy, niin on kuitenkin kuulolla. Lopussa myös painui muutamaan otteeseen lampaiden lähellä maahan, kuin paimen konsanaan. Pitkä matka on vielä siihen, että voidaan sanoa, että meillä olisi edes pieni haju touhusta, mutta oli kyllä kiva huomata, että kiinostus lampaisiin oli Ruutilla sisäsyntyisesti (niin kun se nyt on paimenilla)

Oli myös oikein kiva nähdä Ruutin Mervi-sisko työssä. Se olikin sitten jo huomattavasti harmonisempaa menoa Ruutin toimiessa "Hajota ja hallitse" periaatteella. Sain muutaman suttuisen otoksen, mutta ajattelin niitä tuohon kuitenkin laittaa, oli se sen verran nättiä menoa. Lisäksi saatiin muutama kaverikuva siskoksista. Mervi pysyikin hurjan mallikkaasti paikallaan, mutta Ruutista ei nyt voinut kyllä sanoa samaa. Ehkä noita paikalla oloja olisi hyvä alkaa harjoittelemaan kunnolla =0)

Mervi kiertää lampaita mallikkaasti. Harmivaan todella tuo kuvan laatu.

1842734.jpg

Mervi tarkkana ja Katri näyttää minne pitää mennä!

1842744.jpg

Siskokset tiiraavat yhdessä lampaita. Oli se vaan molemmista niin hauskaa. Meidän pienet paimenet =0)

1842760.jpg

Ja tässä istuvat, Ruut taas lentoon lähtö fiiliksellä. Mervi sitä vastoin istui todella mallikkaasti tyyni ilme kasvoillaan.

1842766.jpg

Ruuti tiirailee laitsalle, kun mieli niin tekisi taas hiukka lennättä muutamaa...

1842769.jpg