... tämä kirjoittaminen, ja muutenkin kait.

Noutoja ollaan otettu. Lähtee innolla perään, mutta tullessa roiskasee sen jo ihan alkutaipleelle. Haluan, että se kuuntelisi sitä "kii" käskyä ennen kuin irroittaa. Useimpien toistojen jälkeen alkoi sitten löytymään sekin taito taas.

Kakeja ollaan otettu myös silloin tällöin. Lähinnä seiso-istu-seiso- sarjaa. Ohjaaja vain ei taaskaan osaa päättää miten opettaisi ja opettaa vaan! Ruuti raukka on sitten ihmeissään, kun kriteeri vaihtuu lennosta =0) Tiedän, olen hieman tuuliajolla näiden treenien suhteen. Paras tapa kait olisi opettaa koira niin, että takapää pysyy paikallaa ja etupää tekee työn. Helpompaa tosin olisi opettaa tuo juuri toisella tavalla. Hessullehan on opetettu juuri niin, että se siirtää takajalkoja etupään pysyessä paikoillaan ko. sarjassa. Ja ihan kohtalaisia pisteitä on EVL'stä tullut. No nuo kaket ei sitten ole sujunut, kun se ohjaaja ei osaa päättää ja pentuparka on pää pyörällä.

Seuruuta ollaan otettu myös. Imutuksia ei olla otettu pitkään aikaan, vaan ollaan treenattu lähinnä yhden askeleen seuraamisia seinän vieressä. Nyt myös ohjaaja on ryhdistäytynyt siinä, että tietää mistä palkkaa. Eli pääpaino on siinä, että pentu on suorassa kaikin puolin. Väljyyttä on nyt sitten tullut hieman, mutta siitä ei nyt välitetä. Pääasia on, että ei nojaa jalkaan lenkottaen lonkka asennossa, vaan istuu ryhdikkäästi. Nämä ovatkin alkaneet sujua jo.

Sivulletuloja ja kontaktia ollaan otettu aika vähän. Varsinkin sitä kontaktia. Ja kyllä huomaa, että pienen katse harhaa palkkausten välissä. No siitä ei taaskaan voi syyttää muuta kuin omistajaa jälleen kerran. Sivulle tulossa sama kriteeri, kuin seuraamisessa. Pääpaino suoruudessa. pieni väljyys siis hyväksytään tässä vaiheessa.

Paikallaoloja ollaan hieman kokeiltu. Ruut vain lähtisi niin mieluusti mukaan. Jos kuitenkin jätän sen autoon, häkkiin, kotiin ym. ja sanon odota ja näytän kädellä niin jää ilman mukinoita aloilleen. Voisi tuota käsi systeemiä kokeilla josko toimisi. Mutta siis kokeilu asteella mennään vielä.

Luoksetulot sujuu hyvin. Siinä Ruut saa ampua suoraan kiinni leluun ja viedä sen lennosta mukaansa. Ruut tykkää muutenkin napata lelun vauhdista hieman korkeammalta ja jatkaa se suussa matkaansa. Tästä onkin muodostunut kiva leikki jossa mulla toinen samanlainen ja sama kuvio toistetaan aina uudestaan ja uudestaa =0)

Maahanmenoa ollaan otettu viimeaikoina leikkien yhteydessä. Ensin taistellaan, jonka jälkeen hihkasen "irti" ja vien käden nopeasti etujalkojen väliin ja sanon samalla "maahan" ja vapautan heti "kii" käskyllä leluun. Ruut tuntuu tykkäävän tästä leikistä aika paljon. Mutta aika alkutaipaleella ovat vielä nämäkin kuviot.

Istumista ollaan otettu silloin tällöin samalla systeemillä kuin maahanmenoja.

Leikitty ollaan paljon ja siinä tapahtuukin eniten edistymistä kaiken aikaa. Nyt on ajoittain ruvennut tuntumaan siltä, että Ruut tykkää leikkiä mielummin mun kanssa, kuin yksin... no narupallot ovat kyllä aivan oma luku sinänsä, mutta muuten. Tykkää eritoten taistella ja siinä tuokin sisällä innokkaasti lelun syliin saakka. Tämä on meillä kaikista treeneistä hurjin edistyminen. Alkutilanne kun oli se, että lelut hävisivät joko toiseen huoneeseen tai sitten pihan perälle. Ja nyt voin oikeasti sanoa, että se tarjoaa sitä minulle leikittäväksi! Meillä onkin leikissä todella monta versiota ja ne ovatkin varmasti saaneet aikaan sen, että Ruut pitää mua leikki tilanteessa oikeasti mielenkiintoisena ja tällaiseen tulokseen ollaan päästy. Ruut kun on hyvin itsenäinen tapaus =0)

Mini putkea ja kohteiden kiertämistä ollaan otettu myös. Ruut on aivan intona moisista leikeistä. Kiertäisi eri kohteita vaikka kuinka kuan. Samoin juoksisi putkea vain edes takaisin. Myös pussi on POP! Muta esteitä ei olla sitten mentykkään. Itse odotan malttamattomana ensi kevättä. siitä kun on niin kaua, kun olen oikeasti päässyt puuhaamaan agin pariin. Tuntuu, että tuo agi on helpompi opettaa tuolle pennulle. Siinä kun saa olla liikkeessä, eikä se vaadi aivan samanlaista tarkkuutta kuin toko vrt. pikkuvarpaan väärä asento ;0)

Sosiaalistuttu ollaan myös. Ollaan käyty kaupungilla ja monissa eri liikkeissä. Samoin Roturace'ssa tuli käytyä. Junalla ollaan taas ehditty kulkemaan ja autoilemaankin. Mainittakoon, että pentu kulkee nyt jo omin avuin sinne autoonkin. Heppoja ollaan käyty moikkaamassa eikä nekään aiheuta mitään kummastusta. Ei edes liikkeessä olevat hepat. Lapsia ollaan myös käyty katsomassa. Ne ovat vielä ujostelua aiheuttava kohde ryhmä, mutta niille ei enään haukuta, hyvä, hyvä. Kaikin puolin nuo sisalistamiset alkavat olemaan erittäin hyvällä mallilla ja niitä jatketaan koko kesä

Terveyden tila on myös ok. Tiheä pissa väli ei johdu rakkotulehduksesta tai kiteistä. Tuli sekin nyt sitten tarkistettua. Ell. ei ollut tuosta huolissaan. Silmät rähmii edellee, mutta ei mitään pahempaa. Korvat oli maanantaina aika pahassa kunnossa. Olivat pahimmassa kunnossa, kuin mitä koko episodin aikana ja varasinkin lopulta ell. ajan torstaille. Ruut raapi ja vinkui niitä. Tätähän oli edeltänyt jo 10 päivän lääkekuuri kun oireili niitä jo aijemmin. Tiistaina tilanne edelleen paha (punaiset, märkäistä eritettä ja raapi ja vinkui niitä) ja ajattelinkin, että onko meillä tiedossa korvatulehdus kierre, kun eivät taltu lääkkeilläkään. Ell. neuvoi olemaan antamatta lääkettä pariin päivään, että saadaan luotettava näyte otettua niistä. Itse olin aika epätoivoinen. Rukoilin kuitenkin niiden puolesta parin päivän ajan luottaen siihen, että Jumala kuulee ja voi tehdä asialle jotain, niin kuin se on ennenkin vastannut. Ei tietenkään Jumala ole mikään vastaus automatti, mutta hän vastaa omalla ajallaan ja niin kuin haluaa. Luotin kuitenkin Häneen, olinhan enenkin tehnyt niin. Torstaina menimmi ell. ja näyte otettiin. Se olikin aivan puhdas! Samoin korvista oli hävinnyt märkäinen erite eikä ne enää punoittaneet ollenkaan! Minulle tämä oli todellakin rukousvastaus. Olenkin miettinyt, että pitäisikö ruveta kirjaamaan näitä ylös, niin eivät sitten unohtuisi. Kaverini rupesi tekemään niin ja huomasi, että sillä olikin lyhyen ajan sisällä jo 30 vastausta =0)