Viikonloppu vierähti kauniissa säässä ja pääosin ulkona ollessa. Ollaan nyt Ruutin kanssa käyty kaupungilla joka päivä. Eilen oli kevätmarkkinat ja kävelykatu täys ihmisiä ja kojuja. Ruuti liikkui jo tosi reippaasti ja suostui syömään ihmisten kädestä. Silittelyjäkin otti vastaan muutamilta =0) Tuntuu niin oudolta, kun tuo Hessu-vanhus oli jo ihan pienestä pennusta asti tunkemassa jokaisen syliin, niin että sitä piti hieman toppuutella ja Ruuti taas tuntuu tuumivan tilanteita ennen kuin menee luokse. Kotona on asian suhteen huomattavasti huolettomampi.

Sitten treeneihin joita ollaa tehty viime aikoina. Leikitty ollaan kovasti. Kahdella naru lelulla palautus alkaa onnistumaan suljetussa pienessä tilassa (niin, että blokkaan sen yritykset huidella muualle.. kiitti Laura vinkistä =0) Tosin en nyt tiedä kumpaa tuo harjoitus palvelee enemmän noudon alkeita vai saalisleikkiä. Leikin kulku menee niin, että vedän lelua maata pitkin ja kun Ruut on juuri saamassa kiinni heitän sen vajaa metrin päähän. Tyttö juoksee lelun luokse ja kun ottaa suuhun kehun kovasti ja vedän toista lelua maata pitkin itseäni kohti. Tyttö kipittää lelun kanssa aivan jalkoihini kiinni ja hamuaa toista jolloin toistan kuvion. Varsinaisesti emme ole taistelleet tässä leikissä lelusta, kun se menee heti selliseksi omimiseksi. Muutenkin olen pyrkinyt välttämään taistelua (Ruut kyllä taistelisi mielellään) kun se ei edistä yhteistyötämme.. vielä. Mutta ed. harjoitus palvelee lienee myös hyvin noudon harjoituksen alkeita. Yritin muuten samaa tunnari kapulla, mutta kapula hävisi (tai yritti hävitä) parempaan jemmaan ;0) joten sitä ei sitten vielä jatkettu, pitää miettiä miten edetään sen kanssa.

Lisäksi leikkiminen kaupunkigilla sujuu suht kivasti, kun tyttö ei vielä uskalla lähteä luontani kovin kauas vaan tulee lelun kanssa mielellään jalkoihini syömään sitä. Tästä luonnollisesti runsaat kehut. Leikkii kyllä suhteellisen hyvin häiriössä. Tässä mainittakoon, että torilla oli maassa omena joka sai olla pallon korvike Ruutille. Se olikin niin kiva, että sitä pyritellessään maata myöten tytteli ei huomannut ympärillä olevaa maailmaa ollenkaan. Juoksi vain omenan perässä. Meno oli sen verran hauskan näköistä, että en voinut kuin nauraa ympärillä olevien ihmisten kanssa. Ruuti myös suostui leikkimään kyseisellä omenalla erään miehen kanssa!

Sivulle tuloja ollaan otettu myös. Ne sujuvatkin aika kivasti. Ruuti on selvästi saanut ideasta kiinni ja innostuu kyseisestä harjoituksesta kovasti. Tarjoaa myös paikkaa itse kun huomaa, että käsi alkaa mennä sivulle.

Katsekontaktia ollaan myös otettu päivittäin. Tarjoaa kivasti sitä itse. Olen liittänyt siihen käskyn "katso" ja nyt sitten ollaan tehty sitä, että kun Ruut tulee sivulle (jää siihen miellään istuskelemaan) niin olen siinä ottanut suoraan tuota kontaktia muutamien namien verran ja sitten taas sivulle ja kontaktia. Tuntuu toimivan aika kivasti. Muulloinkin kun katsoo silmiin kehun sitä siitä. Ruuti kun on jonkin verran signaali herkkä koira.

Maahanmenoja  ollaan otettu myös. Ruutista on ihan sika hauskaa "saalistaa" nami kättäni ja kun käsi pysähtyy syöksyy Ruuti maahan. Nyt sitten olen tähän liittänyt käskyn mukanaan. Tällä systeemillä ollaan otettu aina muutama toisto.

Kaukoja ollaan myös tehty (avo) Olen tehnyt niin, että Ruuti kulkee käden perässä maahan ja käden perässä heti istumaan. Toimii ihan kivasti. Annan joka kerta palkan kun tyttö on maassa ja joka kerta kun nousee ylös. Kulkee aika vaivattomasti tällä systeemillä ylös/alas =0) Hieman olen myös liittänyt käskyä tähän mukaan.

Istumista olen myös ottanut samalla tavalla kuin maahan menoa. Ruuti saa seurata kättäni ja kun käsi pysähtyy pyydän tyttöä istumaan. Tästä myös heti palkka.

Imutuksia ollaan myös otettu. Kulkee intensiivisesti käden mukana. Olen pyrkinyt saamaan sen ihan jalkaan kiinni. Käännöksiä ei olla otettu. Lisäksi olen miettinyt tuota saaliilla seurauttamista. Hieman sitä kokeilinkin ja Ruuti tuntui innostuvan asiasta. Itselleni tuo lelun käyttö koulutuksessa on vielä aika uusi asia, jota joudun itse opettelemaan. Hessulla on ollut aina saalisviettiä ja taistelutahtoa, mutta silti olen viennyt sen treeneissä suurimmaksi osiksi läpi nameilla. Nyt sitten haluan laajentaa tieto/taitoani ja perehtyä saalis palkkaamiseen.

Pallo leikkejä pitäisi kaiketi alkaa harjoittelemaan. En niitä ole juurikaan vielä ottanut. Meillä noi köydet tuntuu jotenkin helpommilta kuin pallot.. tiedä sitten miksi. Yksi vaihto ehto olisi ostaa kaksi nartsua ja ruveta niillä pelaamaan tytön kanssa blokkaus periaatteella =0) Täytyypä käydä Tarjoustalosta katsomassa.

Hessu on edelleen pennun suhteen kärsivällinen. Ainoaksi ongelmaksi on muodostunut se, että kun pentu mesoaa ja kaatelee kaikenlaista, niin Hessu ei oikein ymmärrä sitä ja on kaiken aikaa levoton hakien minusta turvaa. Se on aina inhonnut kaikenlaisia asioita, josta lähtee kolina. Viimeyönä tilanne sitten "kärjistyi" siihen, että kun Ruut rapisteli häkissä Hessu alkoi välittömästi marhaamaan ja punkemaan viereeni, kun raukkaa alkoi jännittämään =0( Mun yö meni sitten pomppiessa moisen takia. Laitoinkin vanhuksen keittiöön jonne se sitten rauhoittui. Kun Ruut leikkii olohuoneessa Hessu on laitettava aina silloin keittiöön. Muuten se koko ajan vain tunkee luokse ja hakee rohkasua tilanteessa. Täytyy miettiä mitä teen tilanteelle. Jos Hessu vain stressaa, niin se on kait laitettava väli aikaisesti hoitoon äidille. En vain raaskisi laittaa Hessu-pikkuista minnekkään, kun on jo aika vanha ja aina sitä miettii, että kuinka paljon meillä on yhteistä aikaa jäljellä, että saisi olla kaiken mahdollisen ajan sen kanssa. Tosin pahin pentu-aika ei kestä kovin kauaan... tai niin sitä kait luulsi ;0) No mietin asiaa ja seuraan tilannetta.

Jaa yksi asia pitää vielä kertoa. Oltiin eilen molempien koirien kanssa illa ulkona. Naapuri talosta tuli sitten kaksi koiraa, jotka alkoivat haukkumaan. Ruuti pelästyi niitä, eikä tilannetta sitten helpottanut yhtään se, että Hessu alkoi murisemaan niille. Ruuti tietenkin tulkitsi sen, niin että tilannetta kannattikin säikähtää. Silloin mulla taas paloi hihat Hessun kanssa ja Ruuti parka oli varmaan pyörällään päästä tilanteen suhteen. Tilanne kuitenkin rauhoittui ja molemmat söivät innolla lopuksi maasta nameja kilpaa. Pitää siis jatkossa varata juustoa Hessullekkin tuollaisia tilanteita varten. Mikään remmi-räyhä se ei ole, mutta murisee kyllä toisinaan muille. Pitää vain kääntää sen huomio muista juustolla, niin tilanne ei pääse pahaksi kenenkään kannalta ;0) Pyrin kuitenkin suurimman osan ajasta kulkemaan Ruutin kanssa kahdestaan lenkeillä ym. paikoissa.