Aika paljon ollaan nyt keskitytty seuraamisen alkeisiin. Ne sujuvatkin nyt aika kivasti. Ihan ollaan otettu vain liikkeelle lähtöjä sekä katsekontaktista palkkaamista lelulla. Lisäksi ohjaaja on (taas) sortunut junnaamiseen... aargh! Kyllä ottaa päähän, mutta ei voi minkään. Ruuti seuraa hyvin kontaktia pitäen n. 20m tosin matkan pidetessä alkaa mun mielestä hieman "hiippailemaan" lelua kytäten tyyliin "joko,joko?!" Siispä ollaan otettu vain liikkeelle lähtöjä sekä namilla ympyrää. Toimii aika kivasti, jos ei iske hiippailu fiilis.

Perusasentoja ollaan myös otettu aika paljon ja yritetty löytää tarkkuus. On se vaan välistä vaikeaa. Lelulla ja namilla ollaan otettu näitä.

Noutoja ollaan otettu saalis palkalla (vauhti) sekä niin, että itse peruutan ja Ruuti tulee perässä kapulan kanssa ja pudottaa vasta kun kuulee "kii" Lisäksi ollaan otettu niin, että olen kyykyssä maassa ja kapula vähän matkan päässä (n. 50cm) Ruuti tuo kapulan ja aletaan leikkimään. Eli toisin sanoen ollaan harjoiteltu kapulan hakemista vauhdilla, kantamista sekä lähelle tuomista. 

Paikkamakuun alkeet ollaan aloitettu. Hieaman on lentoon lähtö fiilis Ruutilla.. hmm palkan olen heittänyt koiran taakse. Toimii ihan kivasti.

Lisäksi ollaan viimeisen viikon aikana reenattu istumista (käskystä) sekä liikkeestä seisomista peruuttaen (käsky+pallo taakse) Kiertoja ollaan otettu myös (sekä puun että laipan kierto) Pussia ja putkea ollaan myös otettu sekä tutustuttu keinuun. Kenua tosin ollaan otettu vain niin, etä Ruut seisoo puolessa välissä ja mä pidän kiinni siitä ja varovasti keinuttelen sitä.

Ruutua ollaan myös otettu. Siinä edelleen olen käynyt Ruutin kanssa viemässä pallon yhdessä. Nyt suostuu lähtemään mun mukaan ruudusta. Matka ollut jo aika lähellä täyttä. Viimesellä kerralla otin Ruutin perus asentoon ja odotin, että ottaa katse kontakti. Otti muuten aika hyvin! Siitä kädellä ja suullisella ruutuun. Löytää aika kivasti vaikka välissä katsookin mua.

Elikkäs aika paljon ollaan puuhattu viikon aikana. Ohjaajalla on nyt iskenyt jokin yllättävä into. Ihan kiva vaihteeksi, kun sitä motivaatio pulaa kesti niin kauan. Yksi syy kait myös se, että reenit sujuu yleisesti ottaen tällä hetkellä aika hyvin. On ihanaa tehdä pitkästä aikaa koiran kanssa, joka kysyy kaiken aikaan "Mitä sitten tehdään" Kun nyt vaan omalla innolla en menis mitään pilaamaan. Pitää olla tarkkana ja muistaa kaiken aikaa, että toinen on vielä lapsi.