Lauantaina olin molempien koirien kanssa UKU'n reeneissä. Hessu sai aloittaa. Aika pitkälle H sai toimia häiriö koirana, mutta jotain pientä vanhuskin pääsi tekemään. Alkuun oli luoksepäästävyys, jossa H vinku ja vonku, eikä tietenkään pysynyt istumassa =D Sen jälkeen otettiin pätkä seuruuta, jossa poika oli aika kummallinen, varoi kaiken aikaa ympäristöä ja oli muutenkin haluton ja hiukka ulalla... vanhuushan ei tule yksi. Toisessa erässä seuruu oli taas Hessumaista, eli oikein hyvää ja innokasta. Luoksetulo tehtiin, niin että jätiin selkä koiraan päin ja kutsuttiin. Ja taas jälleen kerran Hessu oli pihalla kuin lumi-ukko. No tulihan se lopulta ja ihan suoraan sivulle, mutta kuin hidastetussa filmissä. Hessu on kyllä aika hupsu. Välillä kyllä huomaa, että toinen ei ihan tässä ajassa ole, mutta hauskaa sillä on ja sehän on tärkeintä. Paikkamakuu tehtiin lopuksi myös selkä koiraan päin ja kappas Hessu taisi muistella sitä kummallista luoksetuloa ja tepsutteli omalta paikalta pois. Vanhus takaisin riviin (ei tietenkään huomautuksia -> ne oikeudet =0)) ja makasi loppu ajan ihan moitteettomasti. Hessu-vanhus on kyllä tällä hetkellä tasoa mölli. En usko, että se saisi edes ALO'sta 1-tulosta. Tuntuu hassulta ajatella, että se on saanut joskus 1-tuloksen EVL'stä ja vielä hyvin pistein kera KP'n Mutta niinhän se on, että jos ei reenaa, niin ei ne liikkeet siellä päässä pysy loputtomiin. Vanhuus myös näyttää vaikuttavan. Olen täysin vakuuttunut siitä, että koirillakin on dementtian tapaista. Eikä tilannetta helpota yhtään se, että omistaja antaa "vanhuus-etuja" toiselle =D

Sitten oli Ruutin vuoro. Täytyy sanoa, että ei ollut meidän päivä oikein. Aloitettiin seuruulla. Suora, täys käännös ja juoksuun. Oli hiukka liian tiivistä menoa. Pystyin kuitenkin kävelemään suoraan. Täys käännös ok, mutta sitten tapahtui juoksussa jotain, mitä Ruut ei aijemmin ole tehnyt... se pomppi! Ruut ei ole koskaan seuruussa pomppinut ja olin aika ulalla, vaikka kyllähän ne koirat kaikenlaista keksii. Pompuista huolimatta piti paikkansa yllättävän hyvin. Meno ei kuitenkaan ollut ihan mun makuun. Paikkamakuu oli todella hyvä. Aika 2 min. matka 5m Takapalkka ja puolessavälissä kävin kerran palkkaamassa namilla. Jäi hyvin makaamaan. Toisella puolella rivissä oli hiukka sählinkiä, mutta Ruut vilkaisi vain kerran sinne suunnalle. Se tuijottaa mua paikkamakuussa herkeämättä suoraan silmiin. Katsekontaktista vapautan sen suoraan leluun. Tämä toimii, eikä ole aiheuttanut ylimääräistä kuumumista, hyvä, hyvä! Luoksepäästävyys samoin oikein hyvä. Ensimmäisellä hiukka nousi, mutta tokalla istui todella hyvin. Vieläkin tosin kääntää päätään pois, kun ihminen lähestyy, mutta tästä ei onneksi vähennetä pisteitä. Hyvin antaa kuitenkin koskea itseensä ja on hiljaa aloillaan. Luoksetulo ensin vauhtina ja vapautus leluun. Toisella kerralla perinteinen jossa kuitenkin kävin ensin palkkaamassa istumisesta. Hiukka apuja tarvii sivulle tultaessa pitkältä matkalta, muuten oikein hyvä kokonaisuus tässä liikkeessä. Jäävät otettiin molemmat. Ensin seiso ja sitten maahan. Tehtiin yhtäaikaa kaikki rivissä kävellen. Ei ottanut häiriöö muista. Molemmat onnistuivat todella hyvin. Ei sekoillut näissä. Vapautus molemmissa suoraan takapalkkaan. Toimi hyvin!

Mutta ne epäonnistumiset?! Pientä vinkumista/pöhinää olin kuulevinani Ruutin suusta, kun tehtiin liikkeitä. Ensimmäinen ajatus oli, että oi ei "taas ääntelevä koira" Halli on erittäin pieni ja koirat jonkin verran hösää ja haukkuu ko. ryhmässämme. Lisäksi olen tehnyt nyt pari kertaa hallissa agia, joka on saanut sen todella innostumaan lajista. Luulen, että noilla on vaikutusta. Päätinkin, että tuossa hallissa Ruut ei enää tee agia. Jäätiin sitten vielä yhden ryhmän ajaksi harjoittelemaan rauhoittumista. Se ei tuottanut Ruutille ongelmia. Oli kyllä aika tarkkana, mutta makoili kuitenkin rauhassa. Ei äännellyt tms. Syöttelin sille samalla nameja. Lopussa Janessa otti koiransa kanssa putkea ja keppejä ja Ruut aloitti satunnaisen haukkumisen. Kielsin sitä siitä jokakerta ja annoin nameja sille. En halua edes agilityyn räksyttävää koiraa (Hessuko muka aiheuttanut traumoja ;0) mutta voi olla että en tuota saa täysin kitkettyä siltä pois. Aijon kuitenkin olla jonkin verran tiukkana tuosta radan ulkopuolella olevasta käytöksestä. Radalla sitten haukkukoon jos haukkuu. Samoin tokossa ei tule palkkaa haukahduksilla säestetyistä liikkeistä. Tosin tokossa tuo ei kyllä ole aijemmin ollut ongelma, kun sitä ei ole esiintynyt... toivottavasti ei enää jatkossakaan esiinny. Mutta mulla meni kyllä koko lauantai päivä pilalle, kun pohdin, että onko mulla nyt sittenkin huono hermoinen koira, joka tulee räksyttämään meille häädöt kehästä, punaisen kortin iloisesti liehuessa =D Minäkö, muka murehtija, en kait?!