Oltiin koko lauma läheisellä pellolla ja sattui myös kamera mukaan.
Heittelin keppiä koirille. Jokainen sai hakea vuorollaan kepin. Ruut tosin juoksi innoissaan jokaisen perässä vanhempien koirien malttaessa jos ei ollut oma vuoro. Jopa keppihullu Geenakin malttoi istuskella odottamassa omaa vuoroaan. Välissä otin Ruutin kanssa sivulle tuloa. Taas se istui sillain hassusti pyllyllään. Varsinaista lonkka lepo istimistahan sillä ei juurikaan esiinny, mutta tuota takapuolellaan istumista kylläkin. Otin siitä sitten yhden askeleen seuraamisi. Naksu joka istahduksesta. Tuossa ei istu linttaan, kun matka jatkuu heti namin syötyä. Toimii todella hyvin. Lisäksi otettiin yhden askelen kääntymisiä vasempaan. Tuon keppien heittely tuokion aikana tuli sitten samalla harjoiteltua sitä noutoa ja lelun palautumista. Pienellä viiveellä palautti, kun isot koirat oli vieressä. Pientä tietenkin arvelutti tulla aarteen kanssa lähelle, jos toinen koirista vaikka varastaisi sen... sitä kun ei koskaan tiedä ;0) Käskyllä "irti" päästi aika kivasti joka kerta kepistä, jonka jälkeen keppi luonnollisesti lensi palkaksi.
Hessulla otin seuraamista. Se tuntuu aina sen kanssa niin hyvältä. Poika pitää siitä ihan valtavasti. Olen myös opettanut sille vanhoilla päivillä takapään käytön seraamisten käännöksissä. Pitäisikin joku päivä ottaa sen kanssa ohjattua ja ruutua. Ne kun myös ovat meidän suosikkeja. Muuten pellolla ollessa Hessun aika meni enimmäkseen haukkuessa. Ai niin otettiinhan me puskan kiertoa. Siitä innostu geenakin. Ruut taas oli hämillään siitä mitä isot koirat teki. Haukkumsisita tyttö ei enää välittänyt, katsoi vain hölmönä että; "Mitä te siinä karjutte toisillenne?!" Täytyykin jatkossa ottaa noita puskan kiertoja, että Ruutkin innostuisi ja oppisi sen. Se kun on oiva väline koulutuksessa luoksetulojen seisomis harjoituksessa.

Ruut ja Geena, joka vaanii pienen keppiä
1624044.jpg

Ruut vaanii Geenaa
1624054.jpg

Koko lauma yhdessä märehtimässä heinää.
1624061.jpg

Geena rakkaimpansa kanssa ;0)
1624071.jpg

Ruut yrittää keppiä Hessulta, mutta tuloksena on vain hammasta.
1624084.jpg

Geena poseeraa
1624093.jpg

Hessu poseeraa. Leuan alta huomaa miten karva on kasvanut reilussa kuukaudessa.
1624101.jpg

Lopuksi Ruut, jolla on toinen korva taittunut eteen pysyväis luontoisesti. Molemmat mallit kävisi mulle, mutta ei tuollaista seka asetelmaa... iiiik!! Uhkaavasti siitä on tulossa mallia; kojootti!!
1624106.jpg
Ai niin kennelliitosta on paperit kuulemma tulleet. riitta postittaa ne ensi viikolla, mutta nyt sitten Ruutkin löytyy koiranetistä osoitteesta; http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER24668/08&R=297