Eilen puuhasteltiin aika paljon koulutus juttujen parissa.

Uutena opeteltavana asiana otin lelusta irrottamisen. leikittiin olkkarin lattialla ja taisteltiin pehmosta. Kun Ruuti nappasi lelusta kiinni ja oli pienen hetken vetänyt sitä minä vein nami käden naaman luokse ja Ruut pudotti lelun jolloin samalla hetkellä sanoin "irti" ja annoin namin. Heti perään tarjosin lelua ja taas kohta namia. Meni ekaksi kerraksi aikas hyvin. Muutaman toiston jälkeen reagoi jo liikkuvaan käteen, niin että pudoti lelun.

Ulkona käytiin ekan kerran harjoittelemassa hiekka kentällä. Siellä otin sivulle tuloja ja katse kontakti. Sivulle tulot sujui hyvin, mutta katse kontakti herpaantui jokaisen namin jälkeen siihen ah niin ihanaan hiekkaan jota tyttö tuntuu popsivan enemmän kuin laki sallii =0) Selvästi katsekontakteja pitää harjoitella tuollaisissa paikoissa enemmän. Lopuksi leikittiin kentällä kahdella narulla. Ruutin kanssa voi jo hieman taistella, kun ei enää tuollaisen tuokion jälkeen lähde viipottamaan omilleen lelun kanssa. Ollaan myös siirrytty kahden lelun sivusuuntaisesta leikista nenäkkäin olevaan leikkiin. Ota nyt tuosta sitten tolkkua. leikki siis menee niin, että kun Ruut on voittanut lelun minä lähden vetämään maatapitkin tois peruutaen samalla. Ruut tulee lelun kanssa luokseni (kehun sitä samalla) ja tarttuu siinä kiinni toiseen. Otan sen pudottaman lelun ja jatkan samalla tavalla leikkiä eteenpäin. Toimii todella hyvin!

Lopuksi tein -elämäni ensimmäisen- makkararuudun. Tamppasin maan hyvi ja ripottelin makkarat siihen. Sitten Ruuti vain etsimään nameja. Jonkun verran otti häiriötä ympärillä olevista äänistä, mutta muuten nuuski aika intensiivisesti loppuun asti. Harhautui vain muutaman kerran ulos ruudusta ja palasi heti takaisin alueelle, paitsi viimeisellä kerralla, kun ruudussa ei ollut kuin muutama nami joita ei sitten kait haistanut. Täytyy varmaankin lopettaa tuo ajoissa, kun alkaa näyttämään, että ruutu on jotakuinkin tyhjä.

Ai niin opeteltiin myös kiinni olemista. Ruut oli aidassa kiinni ja minä kuljeskelin vähän matkan päässä. Aluksi tempoili hihnassa, mutta sitten rauhoittui ja taisi hieman saada ideasta kiinnikkin. Harjotusten lopuksi kentällä tuli kolme koirakkoa treenaamaan jotka haukkuivat. Niitä sitten jäätiin ihmettelemään. Ruutia pelotti hieman, mutta jo lähtiessämme oli rauhoittunut.

Kotosalla pihalla otettiin taas sitä meidän "pussia"  ja nyt oli käskykin mukana. Ruuti riemastui valtavasti kun kimitin sille "läpi" "läpi" "läpi" Kyllä se vaan on niin mainio pentu =0)

Sisällä otettiin lopuksi illalla kahden pallon leikkiä. Mielestäni siinä tapahtui jonkin laista ovaltamista tytöllö. Päivästä jäi kaikenkaikkiaan todella hyvä mieli.

Lopuksi muutama kuva Ruutista kirmaamassa ruohikolla. Kyllä siitä on sitten vaikea ottaa hyviä kuvia. Kaikki tuntuu heilahtavan tai sitten koira-vauva ei osu ollenkaan kuvaan.

1534708.jpg

"Mä tuun!!"

1534709.jpg

Kepit on sitten pop!

1534705.jpg

Taitaa olla namia tiedossa kun typsy noin lipoo kieltä..

1534706.jpg

Ruuti poseeraa valkovuokon kanssa.. joka muuten esiteltiin jo tuolla aijemmin =0)