.. jota meillä eletää voimakkaasti tällä hetkellä.

Ruutin mieli alat menee kuin murkku ikäisellä. Välillä ollaan niin rohkeita, että ja toisena hetkenä kaikki ympärillä oleva jännittää. Nyt kun olen omat ajtukset saanut selkeeksi, niin oikeastaan on hauska seurata toisen mielen ailahteluja.

Tuolla aijemmin Katri, Kaarina ja Laura kommentoivatkin tuota lapsi asiaa. Kiitos siitä teille. Oli oikein rohkaisevaa lukea, ettei todellakaan olla ainuita, joilla lapset tuottavat harmaita hiuksia. Luettuani teidän kommentteja ja mietittyäni asiaa (taas kerran =) niin tulin siihen tulokseen, että en yritä noita tilanteita enää synnyttää oma toimisesti. Ruut vain paineistuu ja huomaa mun jännityksen. Emme voi kuitenkaan mennä karkuunkaan lapsia joten yrittämme sitten kunnialla selvitä niistä. Pää paino nyt enen kaikkiaan siinä, että oppii relaamaan niiden läsnä ollessa.

Aijon kuitenkin tänne (itseäni varten) kirjoitella miten meillä mörköily, lapsi ym. asiat etenee.

Olen huomannut, että pimeässä oleva lapsi aiheuttaa voimakkaampia reaktioita, kuin valosassa, mikä lienee ihan luonnollista, kun koirasta on kyse =D

Koirapuistossa vierailtiin paripäivää sitten iltasella. Siellä oli paljon nuoria koiria ja Ruut keskittyi tällä erää leikkimiseen. Oli oikein hyvä kokemus toiselle. Haluan kuitenkin, että Ruut olisi toisten koirienkin kanssa mahdollisimman sosiaalinen. Paikalle saapui äiti lapsensa kanssa. Aluksi pentu juoksenteli innoissaan muiden koirien kanssa. Sitten se yht'äkkiä tajusi että "Ou nou, lapsi" Aloitti haukkumisen ja nosti karvat pystyyn. Tyttö pysyi paikoillaan ja annoikin sille ohjeeksi olla millään tavalla huomaamatta pentua. Oikein mukava ja yhteis työhaluinen lapsi olikin. Ruutille kerroin kuinka tyhmä se on ja voisi lopettaa moiset pöllöilyt ja jatkaa leikkiä. Hetki haukuttuaan jatkoikin leikkiä. Tuli kuitenkin pariin otteeseen "uhoomaan" totesin vain että anna nyt olla, ja "ajoin" toisen pois. Ruut olikin hiukka ulalla, kun en alkanut sitä houkuttelemaan tyyliin "Tuu nyt kattoo" mutta jatkoi lopun ajan toisten kanssa leikkimistä. lisäksi huomasin, että yritti muilta ihmisilti hakea turvaa hyppimällä niitä vasten. Pyysinkin ihmisiä työntämään pennun pois sylistä.

Tilanne oli mielestäni hyvä siksi, että oli paljon tilaa. Pentu sai olla vapaana ja leikkiä muiden koirien kanssa, jotka eivät välittäneet lapsesta ja lisäksi tyttö oli koko ajan paikoillaan jutellen ringissä muiden kanssa. Ruut siis sai pyöriä ringin ulkopuolella ja näin koki olonsa turvallisemmaksi. Lisäksi sitä ei kukaan käynyt houkuttelemaan, vaam sen annettiin olla omissa oloissaan. Silloin tällöin, kun oli hyvin heitin sille namin palkaksi, jonka jälkeen se jatkoi leikkiä muiden koirien kanssa.

Jännää miten erilaisia koirat voivat olla. Siinä missä Ruut puuhaili omiaan (ja oli aluksi varuillaan lapsen takia) niin Hessu oli koko ajan ringin keskellä mennen ihmiseltä ihmiselle rapsutettavaksi =0)