Tiistaina reenailtiin tokoa Caritan ja Onni-parran kanssa. Olikin oikein mukava ilta, Kiitos Carita! Kirjoittelin itselleni aika pitkästi asioita ylös paperille, mutta en nyt jaksa sitä alkaa kirjoittamaan enään toistamiseen.

Muutamia havaintoja kuitenkin tein.

Katsekontakti +"seuraa": Tässä pomppaa heti "seuraa" jälkeen ylöspäin. Muutettava niin, että pieni tauko ja vapautus leluun. Aiheuttaa nimittäin pomppaamista myös liikkeelle lähtö harjoituksissa. Kontakti kuiten Ruutilla on erinomainen. Katse kontakti harjoituksessa tillotti todella intensiivisesti, vaikka 2 partaa elämöi muutaman metrin päässä meistä. katse ei siis herpaantunut hetkeksikään, vautsi vau!!

Ruutu: Otetaan mukaan koiran jättö ja kutsu ruutuun, jossa sitten bileet pystyyn. Toimi oikein kivasti. lisäksi uutena asiana ohjelmistoon; koira ruudun sivulle ja siitä käsi ohjauksella ruutuun, josta naksu+maksu koppina =0)

Luoksetulo: Uutena juttuna nyt, että tulisi jalkojen välistä, kiinni leluun. Banaanit alkavat jo olla kokonaisen tertun kokoisia. Ei toimi vielä, mutta harjoitellaa. Lisäksi luoksetuloon olisi kait hyvä jo tässä vaiheessa antaa nimi eikä vain huudella Ruuti, Ruuti.. eli jatkossa "tänne" lyhyesti ja kimakasti.

Keskiviikon reenailut yksikseen:

Liikkeelle lähdöt: Lähtee innoissaan ja hyvällä kontaktilla mukaan. Muutaman metrin päästä alkaa himmaamaan palkkaa ennakoiden. Tästä uusi "seuraa" ja heti palkka. Toimi oikein hyvin toinen toisto meni jo aikalailla ennakoimatta. Näppärä pikku-likka!

Seuraaminen lennosta lelupalkalla: Leikki revittely ja suoraan seuraaminen. Tuli nopeasti ja oikeaan paikkaan sivulle hyvällä kontaktilla. Tiivistä ja ehkä hiukka puskemista, mutta olin kuitenkin tyytyväinen. Mentiin ympyrälle ja siinä rauhoittuu mukavasti. Joudun kuitenkin aika voimakkaasti käyttämään vartalo apuja, että saan tuota puskemista vähenemään...

Maahan menot ja seisomiset: Maahan menoja ei olla harjoiteltu aikoihin ja oli hiukka ula-aaloilla. Meni kuitenkin lopuksi aikas kivasti maahan pienellä käsi ohjauksella. Seisomiset sujuivat sitä vastoin todella hyvin. Peruuttamalla lähinnä tein noita. Ennakoi hiukka niitä, mutta tuossa se ei haittaa, kun ei ole seuraamisesta kyse. "stå" sai Ruutin pysähtymään todella hyvin! Palkka luonnollisesti lensi taakse.

Merkin kierto: Tämä uutena. Toimi todella hyvin "kierrä" käskyllä. Mutta en tiedä onko tuo kannattavaa, vai pitäisikö opettaa ihan "virallinen" merkki. Mutta tuo olisi laiskan ihmisen mieleen, tuo tuollainen kiertäminen =0)

Paikka istuminen: Hiukka lentoon lähtö fiilis.. ainakin ohjaajalla, mutta ei mitään ylimääräistä liikkumista tai piippailua. Vain terävän näköisenä istumista totinen ilme naamalla.. voi näitä älliä! Ruut on myös sellainen tavan tosikko.. työn teko on vakava juttu ja se pitää ottaa tosissaan, nih!

Seuraaminen namilla: Nyt nami toimi. Eli namilla suoraa pätkää. kulki hyvin intensiivisesti jalassa kiinni, mutta ei puskenut. Ekalla kerralla kuitenkin tiiraili merkkiä, jolle olin aijemmin Hessua lähetellyt.

Loppuun rentoutumis harjoitus, joka onnistu oikein hyvin. Ruut pötkölleen ja silittelin sitä rauhoittavasti hokien samalla "käy siihen niin" Läähätti kieli pitkällä, mutta hetken päästä jo kävi kyljelleen. Yritti tosin hiukka kaivella tasuilla maata, mutta tästä huomatin lempeästi. Kun lähdettiin kentältä Ruut oli jo laskenut kierrokset alas (liian kovilla kierroksilla se ei ollutkaan) ja käveli rennosti.

Välissä (noiden liikeiden) otin Hessulla seuraamista, joka olikin jo aika väljää ja huolimatonta. En kuitenkaan välitä siitä enää. Juttelin pojalle mukavia ja se vain tillotti silmiin autuas ilme kasvoilla. Se on sitten niin suloinen vanha pieni ukkeli =0) Otin myös merkille lähettämistä. Ei meinannun hahmottaa sitä aluksi. kaihihan vaivaa Hessua, mutta pienen avustamisen jälkeen löysi. Huomasin, että Hessu yrittää myös välillä oikoa käskyissä tyyliin "ai, emmä vaan kuulu mitään" =0) Ruuti oli revetä kiinni ollessaan, kun puuhasin vanhuksen kanssa. Muut saa kyllä reenata, mutta jos teen Hessun kanssa jotain, niin se on sitten liikaa pikkuiselle.

Koukattiin vielä koirapuiston kautta. Varmaankin vähennämme nyt noita puistoissa käyntejä. Ei sen takia, että olisi jotain ikävää kokemusta alla, vaan siksi, että musta tuntuu, että Ruutin koko aika menee keppien kantelemiseen ja eikös siellä ole aina joku joka viskaa. Eli ei välitä niistä toisista koirista, vaan kehittelee keppi neuroosia. En kuitenkaan halua koiraa, joka on fanaattinen niiden perään. Lisäksi Hessulla menee kaikki aika vain viran puolesta haukkumiseen, joten itselleni aika stressaavaa =0(

Illalla vielä otettiin kadonneen takapään metsästystä. Eli täys käänöksiä vasempaan. Nyt tuntui että se takapää alkaa löytymään ajoittain. Naksauttelin aina kun käytti sitä. Tuntui todella kivalta. Täytyykin ottaa noi nyt kunnolla sisä reeni ohjelmistoon kakejen rinnalle.