Oltiin heppoja katsomassa tallilla. Ruutista se oli todella jännää. Pelotti toista aika paljon. Paikallaan olevat olivat ok, mutta kun siirryttiin kentälle katsomaan ratsastamista, niin sitten iski pieni paniikki. Käynti oli jotenkin ok, mutta ravi se vasta oli pelottavaa. Piti hieman murahdella ja haukkua. Otin tytön syliin ja syöttelin nameja siinä. Lopuksi haettiin vielä Hessu mukaan (joka ei vielä muutanutkaan äidille, kun en raaskinut luopua siitä =0) näyttämään mallia tallilla kulkemisen suhteen. Kiva katsoa pentua kun se seuraa tarkkaan vanhempaa koiraa miten tämä reagoi asioihin. Ja kun tyttö huomasi, että Hessu on rento, niin Ruutikin hieman innostui. Tässä kohtaa malli oppiminen on loistava apu!

Juuri kun oltiin lähdössä pois saapui kaksi pennun palluttajaa jotka auliisti jakelivat nameja tytölle. Tämä kohtaaminen meni jo rutiinilla. Tosin ei Ruuti mikään mielin kielin ole ihmisten edessä. Nami kyllä kelpaa ja hieman rapsuttaakkin saa, mutta siinä se. Ruut on aika itsenäinen, niin kun Riitta sanoikin. Nyt kun se on tottunut olemaan luonani tämä piirre alkaa tulemaan pikku hiljaa esiin siinä. Silittelyistä se ei kotosallakaan kovin välitä ja jos on riehakkaalla tuulella, niin väistää kättä ja juoksee karkuun. Tätä ei pidä vahvistaa, vaan olla sitten lääppimättä silloin, vaikka kovin vaikeaa se on kun tyttö on niin suloisen näköinen =0) Ja jos haluaa ottaa kiinni sen tuolloin, on se houkuteltava namilla tai lelulla, muuten Ruuti yrittää laittaa tilanteen hippa leikiksi ;0)

Rentoutumista ollaan myös harjoiteltu. Ruut alkaa edelleen rimpuilemaan, mutta olen tilanteet aina voittanut. Nukkumaan se ei ole syliini käynyt väsyneenäkään kuin kaksi kertaa. Se ei pidä siitä. Nukkuu kuitenkin jo samassa tilassa aika lähellä mua ja Hessua (ottaa tässäkin varmaan mallia isommasta) Yöt tosin on häkissä, kun meinaa pistää jossain vaiheessa yötä bileet pystyyn.

Otin aamulla sivulle tuloa Ruutin kanssa ja katse kontaktia myös. Tuo harjoitus meni kyllä aika lörinäksi. Ruuti ei tuntunut olevan asiasta kiinostunut, vaikka mulla oli makkaraa ja hyvin nukuttu yö takana (molemmilla;0) Ruuti oli jotenkin omissa oloissaan. Tuli kyllä sivulle, mutta ei tuntunut hyvältä. Katse kontaktissakin alkoi vain haistelemaan keittiön lattiaa =0( No aina ei voi voittaa. Mietin tosin heti, että johtuiko se siitä, että yritin eilen kädellä ohjailla sitä lähemmäs jalkaani. Mutta toisaalta tuntuisi oudolta, että tuo vaikuttaisi. Haluisin, että se istuisi tiiviisti jalassa kiinni, mutta ei lienee viisasta sellaista vielä vaatia, vaan kasvattaa sitä intoa tehdä yhdessä asioiota. Sitä paitsi Ruuti kun tulee sivulle istumaan on sen ja mun välissä vain 10-20 cm joten kovin kaukana se ei minusta ole. Ja sitäpaitsi myöhemmin varmasti on tiedossa liian tiiviitä sivulle tuloja/seuraamisia rodun tuntien. Ruuti tekee mielestäni ehkä hieman matalassa vireessä asioita, mutta sitä ei ihan kamalasti kiinosta ruoka, joten se lienee odotettavaa (ja ruokahan luonnollisesti rauhoittaa) Lelulla tuo viretaso on kuitenkin nostettavissa, kun tekniikka on hallussa. Joten tuosta asiasta tuskin kannattaa kantaa murhetta.

Lisäksi leikittiin, mutta sekin meni käteen =0( nyt sitten ei mikään onnistunut.) Lelut hävisi pöydän alle. Tosin oma vika, kun en leikkinyt eteisessä, jossa blokkaaminen onnistuu. Joten leikit jatkukoon edelleen siellä. Sitä vain on jotenkin turhan malttamaton ja hätäinenkin asioiden suhteen. Tuntuu, että paljon on itselläänkin opeteltavaa ja vanhojen asioiden mieleen palauttamista.

Hessun kanssa otettiin seuraamista. Se tuntui todella ihanalta. Se kun rakastaa sitä liikettä. Lisäksi on itsestäänkin ihanaa tehdä valmiin koiran kanssa jotain, kun meinaa ajoittain turhautua tuon pennun kanssa =0)