Laiskuus noissa reeni asioissa jatkuu edelleen. Mitään kovin järkevää ei olla puuhattu. Ruutille ei maistu ruoka edelleenkään... yllätys sinänsä ?! Virkee on ja leikkii innoissaan. Kotosalla on nyt erittäin rauhallinen, lähinnä nukkuu. Tätä on jatkunut jo hetken (ehkä muutaman viikon) joten se lienee toden teolla alkaa aikuistumaan =D Yöt menee nukkuessa. Ei siis tarvii olla enää häkissä. Yö siisti myös nytten. Samoin päivä siisteys alkaa olemaan kohdillaan. Pidättää pitkiäkin aikoja. Emätin tulehdus siis on alkanut hellittämään. Hihnassa kulkee nykyisin nätisti, paitsi toisten koirien kohdalla missä intoontuu joko tuijottelemaan tai pörhistelemään karvoja jos toinen haastaa. Ei kuitenkaan ilmennä haukkumista ym. Haluan kuitenkin, että se kulkisi tyynesti ohi, joten sen harjoittelua jatketaan.

Viikonvarrella reenattua:

Perusasentoja: Näitä eri kulmista ja suunnista. Kivasti tuntuu löytyvän paikka.

Seuraaminen: Lyhyttä pätkää (5-10m) Ensin namilla ja loppuun lelupalkka. On malttanut seurata todella hienosti ja oikeassa kohdassa. Seuraaminen on edelleen hyvin tiivistä, mutta se saakin olla. En aijo siihen puuttua. pidän siitä. Ruut kulkee myös erittäin suorassa. Ei siis poikita mihinkään suuntaan. Vain pään on kääntänyt vasemman jalkani eteen.

Askeleita: 2-3 askeleen sarjoja eri suuntiin sekä käänöksiä. Oikein tarkka ollut. Samoin käyttää takapäätä todella voimakkaasti.. ehkä hiukka liioitellusti, mutta parempi niin.

Maahanmeno liikkeestä: Muutaman askeleen seuruun jälkeen "maahan" Menee heti. T'ästä takapalkka heittäen.

Liikkeestäseiso: Muutaman askeleen jälkeen "stå" meinaa mennä maahan. Pitää siis maahan menosta enemmän. Tässä toimii naksulla paremmin. Malttaa kuunnella ja odottaa innolla naksahdusta. Hassua, että ei pidä ruuasta kovinkaan, mutta naksun äänestä sitäkin enemmän =D

Kauko: Erinäisiä asennon vaihtoja. Parhaiten sujuu maahan-seiso-maahan sekä istu-maahan-istu. Nyt sitten pääpainoa enemmän istu-seiso-istu sarjalle ja tässäkin pääpaino sille istu puolelle. Muutenkin noita istumisia on tullut reenattua ihan surkeen vähän =( ja se kyllä näkyy. Ryhti liike tähän.

Noutoja: kolmella variaatiolla.

  1. Kapulaan tarttuminen oikea oppisesti ja nopeasti. Näitä lyhyeltä matkalta (kapula viety) ja palkka nimen omaan niin, että heti kun on tarttunut kapulaan, niin palkka siitä. Toimii todella hyvin nykyisin. Ei siis enään tassuilla polkaise ensin kapulaa ja sitten ota sitä.
  2. Palautuksia sivulle. Lyhyeltä matkalta näitäkin. Kapula viedään ja vasta katsekontaktista saa luvan hakea. Tarvii käsi avun, että perus asento ei jää vajaaksi. Toimii aika hyvin. Ei sylje kapulaa, eikä pureskele. Malttaa odottaa irti käskyä.
  3. Saalis leikkinä. Kapula heitetään/viedään kauemmas jonka jälkeen saa hakea kapulan. Palkataan vauhdista suoraan leluun.

Eiköhän noilla ala se nouto pikkuhiljaan rakentumaan.

No kaikenlaista on siis ehditty puuhaamaan, vaikka onkin sellainen olo, ettei olla mitään järkevää tehty. Kaitse johtuu siitä, että motivaatio on hiukka kadoksissa, eikä ole jaksanut kentälle raahautua (pimeys?), eikä ole minkäänlaista suunitelmaa väsännyt. Yllättävän hyvin kuitenkin reenit ovat menneen vaikken olekkaan miettinyt niitä etukäteen. Pitää kuitenkin ryhdistäytyä taas ja alkaa suunittelemaan seuraavia reenejä. Loppuun sitten Caritan (kiitoksia kovasti =0) ottamia kuvia viimeviikolta kun tapasimme koirinemme.

        2018081.jpg         2018078.jpg         2018083.jpg