...ja vähänkös muuten oli kivaa! Oli todella mukava nähdä Ruutin siskoja Merviä ja Bestistä. Molemmat olivat todella taitavia ja erittäin hyvin pystyivät keskittymään. On siis sukuvika tuo ominaisuus. Suku ei siis ole pahin =D Bestiskin oli todella reipas ja mikä parasta todella hyvin kuntoutunut ikävästä tapahtumasta keväällä. Töitäkin teki niin antaumuksella, joten Laura; reenaamaan siitä! Ei pikku-Beetä saa pitää "toimettomana" Se haluaa tehdä äitinsä lailla töitä.

Mervi myös oli varsin pätevä. Sillä oli niin suorat perus asennot ja mikä hienointa se tarjosi niitä Katrille vähän väliä. Vähänkös söpöä =0) Noudot oli myös oikein mallikkaat. Palautti aivan loppuun saakka. Kaukoja ihailin myös. Meillä kun ne ovat vielä aika lapsen kengissä. Tuntuu, että Ruut sekottaa liikkeet helposti keskenään, tai sitten se jumittuu tekemään vain yhtä toisto sarjaa esim. i-m-i eikä hoksaa, että välissä voi seistäkkin =D

Sitten omat reenit. Ihan alkuun pitää sanoa, että tein suunitelman ja noudatin sitä myös! Paikalle oli myös saapunut Annika (Viivin omistaja) pienen poikansa kanssa. Tälle sitten piti pöhistä ja muutaman kerran haukkuakkin =( Ruuti kuitenkin pystyi syömään, joten stressi ei liian suureksi noussut. Poika leikki aivan Ruudun tuntumassa. Tämä ei kuitenkaan Ruutia häirinnyt millään lailla. Teki töitä täysillä hyvin intensiivisesti. Meni myös Ruutuun yhtään epäröimättä. Veikkaampa, ettei edes huomannut poikaa =D

Mukavaa huomata, että Ruut pystyy keskittymään työntekoon satasella siitäkin huolimatta, että sen läheisyydessä on jotakin jonka se kokee epäilyttävänä. Mielettömät hermot sanon minä!

Lisäksi saatiin ihailla Lauran ja Ruutin äipän (Glendan) työskentelyä. Toivottavasti myös Ruut ymmärsi ottaa oppia näkemästään =0)

Katsekontakti: Naksulla otin. Lähinnä herättely tulevaan namiseuruuseen. Täytti tarkoituksensa.

Namilla seuruu: Kontakti oli erinomainen, mutta tarkkaavaiset silmät havaitsivat, että Ruut on liian edessä. Ei siis poikita varsinaisesti. Tähän jatkossa erityistä tarkkuutta. Hihnalla voi koiraa avustaa ja ihan perusasento reenillä voi vahvistaa tuota myös. Yleensä meillä on ongelmana tuo kiilamiinen ensimmäisten toistojen aikana. 3-4 toiston jälkeen rauhoittuu paremmin oikeaan paikkaan. Lisäksi Ruut innostuu enemmän isolla kentällä. Pienemmissä paikoissa tekee huolellisempaa pätkää. Mutta siis tarkkuutta ja perusasentojumppaa ja hihnallakin voi koiraa autella.

Nouto: Metallilla otettiin. Lähtee todella hyvin, ottaa kapulankin kuulemma nopeasti, mutta sitten on alkanut roiskimaan. Eli ei odota "kii'tä" Pudotteli todella monta kertaa ja oli varsin huolimaton. Tähän neuvoina: Pitämisreenille pää paino. Lisäksi myös pyrittävä siihen, että tuo loppuun saakka. Intoa toisella kyllä oli, hyvä,hyvä!

Ruutu: Aluksi otin ohjaus harjoituksen. Meni aikas kivasti. Sitten vaihti harjoitus. Sekin oikein hyvä ja suora. Vinkkeinä; Surffaus reeniä, niin että Ruut liikkuu oma aloitteisesti. Lisäksi Annika teki Viivin kanssa niin, että kutsui koiran Ruutuun ja ohjasi oikeaan paikkaan kädellä. Tätä ajattelin myös kokeilla jatkossa.

Reenit meni kaikin puolin oikein hyvin. Lisäksi oli kiva saada vinkkejä joita olisi hyvä ottaa huomioon jatkoa ajatellen. Lisäksi Ruut on nyt innostunut oikein kunnolla "Velho kiepeistä" Käyttää koko kenttää hyväksi. Se on kyllä aika suloinen ja makeen näköistä menoa. Aikansa juoksee ja tulee sitten luokse tarjoamaan lelua revittäväksi, jonka jälkeen taas kirmataan =D

Lopuksi sitten yritettiin reenata "käy siihen niin" Olis niin kovin tehnyt mieli toisen mennä Mervin ja katrin mukaan jatkamaan. Saatiin siihenkin mukavia onnistumisia. Lapsoselle sitten lopuksi päätti taas alkaa haukkumaan =( Pyysin Ruutin toiselle puolen sivua lapseen ja rauhoittelin nameilla ja toruin möhkimisistä. Poika kuitenkin innostui heittelemään Ruutille lihapullia. Hiukka oli pentu varautunut, mutta suostui syömään toisen kädestä. Lopussa jopa meni makaamaan pojan eteen "että saisko niitä nameja lisää"

Kun koirulit oli reenattu ja yhteiskuvat otettua (harmi vaan, että unohdin kameran) mentiin vielä pizzalle. Oli oikein mukava turista samanhenkisten kanssa. Kiitos kovasti seurasta Laura ja Katri!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Illalla sitten piti kuitenkin (vaikka oltiin onnistuttu lapsi-sosiaalistumisessa aijemmin päivällä) möhkiä kahdelle pojalle, jotka kävelivät kadulla. Ehkä liikkuivat jotenkin epäilyttävästi ja ohitustilanteessa toinen poika teki toiselle jotain, jolloin Ruuti säikähti ja aloitti konsertin =( Toivottavasti tilanne ei nyt mene huonompaan. Ainakin se taas laukaisi omistajassa ahdistukohtauksen, jota sitten mietittiin vielä sängyssäkin. Ruut reagoi tunnetusti tunteisiini, joten nyt vain pitää tilanne unohtaa ja jatkaa eteenpäin. Ja ainahan voi palata tölkkiin takaisin, jos tilanne sitä vaatii... mutta katsellaan.