Eilen olin kentällä reenaamassa. Ruutin kanssa otin kahdessa erässä. Välissä Hessun kanssa humpuuteltiin tennispallolla. Hessu on kyllä uskomaton! Se haukkuu pallo suussa ja vieläpä ihan kuuluvasti! Kerran olikin juttu siitä, miten saat esim. noudoissa haukkumisen koiralta pois, laitat vain pallon sille suuhun ja se saa vaihtaa kapulalla sen toiseen esineeseen. Vaan kun ei toiminut meillä. Tota ei sitten mikään maailmassa voi estää haukkumasta =D

Ruut puolestaan ei päästä ääntäkään kun sen kanssa tehdään töitä. Ei edes vingu, mikä onkin todella hyvä juttu. Ei myöskään mesoa kiinni ollessaan vaikka hetsaankin Hessua. Makaa vain hyvin tarkan näköisenä paikallaan aivan hiiren hiljaa. Todella ihanaa, että on vaihteeksi tuollainen koira!

Nouto: Vauhtina joitakin kertoja. Palkka kaikilla kerroilla heti, kun ottaa kapulan. Ajatuksena nopeuttaa kapulan ottoa maasta. Tosin nyt ei meinannun millään pudottaa kapulaa vaan juoksi melkein jokaisella kerralla melkein loppuun asti kapula suussa.

Istumista paikallaan: Lelulla otettiin tätä. Hiukka yritti tarjota seuraamista ja maahan menoa, mutta tajusi todella nopeasti mitä halutaan. Ei olla otettu tätä kovinkaan paljon. Vapautin toisen heittämällä nartsun taakse. Ei edistänyt yhtään, oli todella tarkka, lisäksi pysyi istumassa erin omaisesti. Joskus mennyt maahan, mutta tuo lelun heitto taakse saa sen terästäytymään todella.

Loppuun leikittiin ja kierrettiin jalkapallo maalia ja juostiin ympäri kenttää... tai siis Ruut juoksi lelun kanssa =D Se on kyllä aika makeen näköinen viilettäessään lelu suussa ja tehdessään jänis loikkia. Jännä nähdä oppiiko se koskaan kiitämään maata myöden.

Huomioitavaa: Hiukka tuppaa tassuilla hyppäämään kapulan päälle vauhtinoudoissa. Ei ole mitenkään kovin paha, mutta ajattelin kuitenkin keskittyä enemmän siihen nopeeseen kapulaan tarttumiseen. Otinkin sisällä illalla vielä ko. harjoitusta. Toimi todella hyvin lyhyestä matkasta. Syöksyy kapulaan, mutta tällä kertaa niin, että se jäi tassujen väliin, josta sitten hyvin ripeästi poimi kapulan ja kääntyi salamana takaisin. Eli täytyy jatkossa tehdä, niin, että vien kapulan ja lähetän Ruutin hakemaan eri pituisista matkoista sivulta. Nyt ei enää hetsaamista, mitä enemmän hetsaan sen toden näköisemmin pomppaa kapulan päälle. Ruuthan on tuota pomppimista harrastanut jo ihan pienestä asti leluilla ja tekee sitä saalis syöksymistä vieläkin. Lisäksi pääpainoa kapulan palautuksiin lyhyistä matkoista. Heittämistä voi harkita, jos alla muutama onnistunut lyhyemmältä matkalta, mutta katsotaan kuinka lähtee etenemään. En kuitenkaan ole asiasta huolissaan, sen verran pientä se vielä on.