Maanantaina oltiin T-reeneissä, jossa en valitettavasti voinut muuta kuin katsoa muiden reenaamista. Satutin pyöräillessäni vasemman käden ja jouduin sitä pitämään kantositeessä. Tiistaina kuitenkin onneksi selvisi, että kipu ei kieli murtumisesta vaan kudos vauriosta. Hyvä niin sillä edessä olisi ollut pidempi ajan jakso sairaslomaa.

Otettii kuitenkin luokse tulo 2 kertaa. Molemmilla kerroilla äänteli perään, vaikken kovin kummosesti hetsannutkaan. Toisella jopa haukahti. Odotin, että on hiljaa ja kutsuin sitten. Todella nopat luokse tulot ja kävi hyvin leluun heti kiinni. Miinuksena valtava banaani kaari. Neuvoivatkin ottamaan nyt jatkossa, niin, että palkka tulee jalkojen välistä. Pitää kait miettiä muutenkin tuota josko tulisi eteen istumaan.

Eilen reenailin yksin kentällä. Harjoitukset olivat puoliksi suuniteltu ja onnistuminen samaa luokkaa... pitäisi nyt oikeasti alkaa suunittelemaan noita reenejä, eikä vain tehdä mitä mieleen tulee.

Otin ensin sivulletuloja muutaman toiston verran. Toimi todella hyvin. Kentän toisella puolella oli muita koiria, jotka haukkuivat. Hetken alussa Ruut kääntyi katsomaan niitä, mutta sulki sen jälkeen ympäröivän maailman pois ja keskitty kympillä tekemiseen =0)

Seuraamista otettiin seuraavaksi. Aluksi pelkkä "seuraa" ja siitä heti palkka. Näitä muutama toisto. Sitten olin ottamassa muutaman askeleen seuraamista aidan vieressä, kun matkalla sinne Ruut liimautui jalkaani ja seurasi vasemmalla puolellani pitäen todella hyvää kontaktia. Eikä muuten edistänyt ollenkaan! Olin todella hämmästynyt ja palkkasin siitä (onneksi ula-aalloista huolimatta=0). Leikin hetken ja ajattelin, että pitäähän se kokeilla uudestaan. Siispä koira sivulle, patukka seläntaakse ja liikkeelle.... Ja se seuraa!! Askeleita tuli kyllä enemmän kuin laki sallii... mutta kyllä olo oli mahtava. Hieman Ruutin katse harhaa silmieni ja selän väliä, mutta paikkansa se piti. Olen kuitenkin aralla mielellä enää kokeilemaan, jos se olikin vahinko ja jos se nyt menee pilalle, kun hätäilen. Siispä jatkamme patukka seuraamista patukka näkyvissä. Makkarat kuitenkin taidetaan nyt jättää pois. Ne kun eivät oikein toimi valitettavasti kovin hyvin ruutilla. Onneksi se kuitenkin kestää lelulla hetsaamisen menemättä kierroksille.

Noutoja pari kertaa. Sekä puisella, että metallilla. Toimi oikein hyvin. Olisin kuitenkin voinut vapauttaa pikkuisen aikaisemmin leluun. Tein sen vasta kun Ruut oli n. 2-3 m päässä minusta. siihen saakka kuitenkin tuo hyvin. Huomasin, että vauhti hieman hiipui loppua kohden, kun lelu viipyi. Laukassa kuitenkin pysyi kokoajan ja urheasti kantoi kapulan loppuun saakka. Ruut on oppinut, että ennen kuin kuuluu "kii" niin kapulaa kannetaan.

Sitten harjoiteltiin rauhoittumista kentän laidalla. Koira maahan ja hetki vain istuskeltiin. Ruut seuraili kovin kiinostuneena muiden reenaamista, mutta ei ollut levoton tai äännellyt. Toinen osa menikin sitten huomattavasti heikommin, kun en sitten sitä suunitellut mielessä vaan kokeilin vähän kaikenlaista.

Pari onnistumista, kuitenkin saatiin. Ensimmäinen oli paikalla istuminen. Matka n. 10m aika vain muutamia sekuntteja ja palkkaus taakse heittämällä lelu sinne. Toimi oikein hyvin.

Lisäksi tein mielenkiintoisen havainnon. Kun heitän pallon ja palkkaan sen jälkeen narulelulla siitä vauhdista vähän samaan tapaan, kuin noudoissa, niin pallo palautuu todella mukavasti luokseni. taidankin alkaa käyttämään tätä jatkossa vaikka se vaatii hieman vaivaa, kun pitää olla kaksi lelua yhtäaikaa. uskon kuitenkin, että tällä tavalla asia menee eteenpäin. Eli jotain hyvää oli noista mun extempore kokeiluista =0)