Tänään ei sitten tokotukset sujuneet ollenkaan. Itselläni edelleen veto pois, eikä mitään kovin kummoista suunitelmaa treenien suhteen. Oltiin pihalla ja aloitin ensi sivulle tuloilla. Ajatuksena oli panostaa erityisesti lenkottavaan perus asentoon. Olen halunnut ripeitä sivulle tuloja, jonka seurauksena olen palkannut varmaankin niistä löysistä. Plussana sanottakoon, että ne ovat olleet tiiviitä. Aluksi ei meinannut tajuta ollenkaan mitä halutaan. Sitten kun tajusi alkoi istumaan kauemmas minusta (sivusuunnassa) Harmitti, mutta ajattelin että nythän oli tarkoitus naksutella ryhdikkäästä istumisesta. Joita onnistumisia saatiin, mutta oli se kyllä kun tervan juontia. Kuumuus varmasti vaikutti vireyteen jota laski muutenkin namit ennestään. Täytyy kokeilla lelulla seuraavalla kerralla.

Toinen ajatus oli kokeilla noutoa, mutta ajatuksen tasolle se jäi koska pallotkaan eivät palautuneet. Suututti aika tavalla.. oma ja koiran käytös. Ei auttanut kuin hammasta purren istua maahan työstämään 2 pallon leikki, jota kylläkään ei ole ulkona otettu aikaisemmin. Heitin ruutille pallon ja aloin odottamaan. Ajattelin istua vaikka aamuun asti, mutta mähän haluan että se pallo palautuu. Istuin siinä sitten hiljaa pallo kädessä ja odottelin, että Ruuti paauttaisi heitetyn pallon. Ruut kun huomasi kädessäni pallon alkoi se kiinostamaan sitä. Olen huomannut, että mitä enemmän yritän houkutella koiraa sitä varmemmin se haihatteklee lelun kanssa. Siispä olin aivan hiljaa. Lopulta Ruut tuli pallo suus luokseni ja tiiraili hyvin kiinostuneena palloani. Pudotti lopulta omansa ja syöksyi pallooni kiini. En kuitenkaan antanut sitä, koska edelleninen pallo oli niin kaukana, ja toisekseen ei vaanimis/syöksymis yrityksillä tule palloa. Ruut kääntyi ympäri hakemaan maahan pudotettua palloa ja toi sen lähemmäs. Olen jo aikaisemmin muilla leluilla opettanut, että kun leikki ei jatku tarkoittaa se sitä, että edellinen lelu on jäänyt liian kauas. Tällä tavalla jatkoin n. 10 minuuttia. leikki kehittyi tuona aikana huomattavasti ja olinkin todella tyytyväinen!

Otin lopuksi vielä niitä sivulle tuloja, mutta keskittyminen oli vieläkin olemattomampaa. Ruut vain haihatteli pallojen perää ja oli joka välissä menossa etsimään niitä vaikka eivät olleetkaan näköetäisyydellä. Nappasin tyttöä pari kertaa hännästä ja huomautin lempeästi asiasta. Kolmannella kerralla sitte teki perus asennon. Yritin vielä lopuksi ottaa yhden askeleen seuraamisia, mutta ne eivät sujuneet sitten ollenkaan, muutamaa onnistunutta suoritusta lukuun ottamatta. Tässä kohtaa päätin pakata tavarat kassiin ja lopettaa. Tarkoitushan on, että treenaminen on hauskaa molemmille. Plussana kuitenkin ohjaajalle se, että ei jäänyt junnaamaan, (vaikka mieli olisi tehnyt) vaan tajusi lopettaa =0) Tosin pennun kanssa sitä ei ole tullut tehtyä, mutta huomaan kyllä, että se pikkuhiljaa alkaa nostamaan päätään.

Tätä kirjoittaessani Ruut juoksee narupallo suussa olohuoneen ja makuuhuoneen väliä ja käy vaihtamassa narupallonsa toiseen samanlaiseen koneen luonta. Se onkin hauska leikki! Ja mikä parasta toimii todella hyvin. Ne juoksemiset ovat varmaankin niitä kuuluisia "Velho kieppejä" joita ruutin mummo tekee. Nyt otimme sitten jo "irti" käskyäkin. Kun Ruut tuli pallon kanssa sanoin "irti" ja saman tien annoin toisen nartsun sille. Hokasi muutaman toiston jälkeen mistä oli kyse. Se kyllä täytyy sanoa pienen bc tytön eduksi, että oppiminen on kyllä ihan jotain omaa luokkaansa, niin kuin varmaankin kaikilla bordereilla. En kuitenkaan voi muuta kuin hämmästellä sitä aina uudestaan ja uudestaan, miten tyttö tavoittaa 2-3 toiston jälkeen mistä on kyse.

Nyt vain jatkossa se suunitelma ennen treeniä!! Ihan perus asioita ja mä vaan kämmään niissä. Grrrr.. =0)