... nimittäin oma käytös. Että voi olla ihminen tyhmä isolla T:llä!!

Olin päättänyt ottaa kentällä Ruudun pari kertaa ja noudon molemmilla (metsku ja puinen) kerran. Nooh.. laitoin ensin ruutumerkit paikoilleen ja aloitin noudoilla. Tähän asti meni hyvin, mulla oli suunitelma, mutta sitten tapahtui jotain josta en itsessäni kerta kaikkiaan pidä ja johon sorrun useammin kuin laki sallii. Suunitelmasta huolimatta asiat menivät toistojen toistamiseen. Ei kait noudoissa loppujen lopuksi ollut mitään vikaa, mutta silti piti ruveta säätämään ja vaatimaan. Vauhtia on vaikea hahmottaa kun koira juoksee kohti, mutta minusta näytti siltä, että Ruut ei juokse aivan täysillä... (voin olla väärässäkin) ja pudotti kalikan ennen "kii" käskyä. Laitoin lelun piiloon, Ruut teki äkki jarrutuksen, tuumasi hetken ja säntäsi kapulalle nappasi suuhun ja irrotti aikalailla samon tein. Tämä toistui aika monta kertaa. Toinen nouto meni oikein hyvin. Toi kapulaa niin kauan kun kuuli "kii" mutta sitten aloin pohtimaan oliko vauhti hidastunut. Heittelin kapulaa ja leikin Ruutin kanssa, mutta en oikein ollut tyytyväinen mihinkään. Se on se vaatimuksen ääni, kun saa vallan =(. En kuitenkaan paineistanut koiraa tai näyttänyt sille tyytymättömyyttäni. Tosin herkkänä paimenena tuo kuitenkin taisi sen aavistaa. Kun vaan muistaisi aina, että se on vielä vasta lapsi!

Jatkoin kantamis harjoituksilla. Kävelen pois ja Ruut tulee perässä kapulan kanssa ja pudottaa sen vasta "kii" käskyn jälkeen. Alussa takkusi, mutta lopussa toimi oikein hyvin. Ihan viimoseksi jäin paikoilleen lähelle kapulaa ja kehuin Ruutia kun kävi omatoimisesti hakemassa sen ja toi aivan lähelle. Tästä veto leikki. Näitä otin muutamia toistoja. Ruuti tykkäsi tästä. Äkkäsi todella nopeasti, että leikin jatkumisen avain on tuoda lähettyvillä oleva kapula luokse. Kiva, että joku asia onnistui =0)

En kuitenkaan ole tyytyväinen.. itseeni. Pentu parka laittoi kaiketi parasta, mutta kun mulla hirttää levy kiinni. Onneksi nykyään ei enää noin pahoja jumeja mulle tulekkaa, pienempiä kyllä toisinaan, mutta aina ne harmittaa yhtä paljon.

Ruudun sentään tajusin jättää pois, kun moiseen nouto kikkailuun oli mennyt niin paljon aikaa. Jotain edistymista sentään ohjaajallakin tapahtunut vuosien aikana.

Illalla sitten vielä otin uutena asiana näyttelyhihnassa seisosmista. Siihen eri käsky kun jäävässä (seiso). Sai aika kivasti ideasta kiinni ja lopuksi jalka apu auttoi ponnaamaan pepun ylös jos oli tarjonnut istumista. Palkaksi juustoa koppi leikin avulla. Tuota koppi juttua taidan jatkossa käyttää enemmänkin. Illan touhuilu tuntui sitten jo ihan kivalta.

Hessun kanssa otin sisällä kaukoja sekä seuraamisen käännöksiä ja askeleita. Toimi aika kivasti. Pidän siitä, että Hessulla heiluu aina häntä kun tehdään. Kaukoissakin vispaa sitä vimmatusti joka asennon vaihdon välissä =0)