Seuraaminen: Namilla ensin imuttamalla. Sitten namilla käsi ylempänä. Pääpaino oikeassa paikassa (koira että käsi) Molemmat harhailivat. Ruut toden totta edistää aika lailla. Nyt sen vasta huomaa, kun siihen on alkanut puuttumaan. Jonkinlainen ratkaisu löytyi ympyröistä ja tiheästä palkkaamisesta. Hihnalla koitin taas, mutta se vaan tuntuu niin hankalalta ja Ruut alkaa kulkee kumman vinossa hihnaa kummeksuen. Namin kanssa myös harhaa pienen ajatus hiukkasen. Tosin ei paljon. Loppua kohden alkoi ehkä aavistuksen löytymään oikea paikka. Reeni onnistui ihan kohtalaisesti, mutta mulla oli kyllä kieltämättä hieman tylsää. Koiralla onneksi ei.

Metalli: Ensin pitämistä. Piti kivasti, vaikka lelua vedinkin maatamyöden. Varovasti nyin kapulaa, joka oli Ruutin suussa. Piti napakasti, irroitti käskystä ja siitäkös bileet pystyyn. Kantaminen meni myös hyvin. Samoin heitettynä toimi loistavasti. Pääpaino pitämisissä ja sehän piti ja toi loppuun saakka. Ihan kuin koskaan ei olisikaan roiskinut kapulaa sinne tänne. Näppärä napero!

Ruutu: Paikan hahmottamista. Seisoin ruudun edessä ja siitä ohjasin sisään. Jäi aluksi liian eteen. Odottelua. Liikkui aavistuksen keskemmälle (tai paremminkin haisteli maata oikeasta suunnasta) Tästä palkka. Sama uudestaan. Oli vähän ihmeissään, mitä halutaan. Muutamia toistoja sekalaisesti onnistuen. Loppu tulos; liikkui jo selkeästi keskemmälle "onko tämä hyvä kohta" -ilme naamalla. Todella hyvä! Ruut sai ideasta kiinni ja siihen olikin hyvä sitten lopettaa äksöni.

Paikkamakuu: Matka 10m, aika joitakin sekuntteja. Pysyi kivasti. Välipalkkaus, jonka jälkeen palatessani vapauttamaan, Ruuti selvästi hytkyi, mutta malttoi olla maassa. Pieni varomaton liike itseltäni sai Ruutin pomppaamaan lopulta ylös. Tyttö takaisin maahan ja vapautus. Luulen sen kuitenkin nyt johtuvan siitä, että se on oppinut laskemaan kahteen. Toisella kerralla palatessani olen yleensä vapauttanut sen. Nyt vain sekalaisesti palaamisia, ettei pikkuinen opi laskemaan isompia lukuja =D

Jälki: n. 60 m Nameja sekalaisesti välillä joka toisessa askeleessa, välillä jokaisessa. 2 lelua. Lähti sivuttain jäljelle. Suoristu välillä ja taas väistö askelin. Kuono kyllä jäljen päällä. (luultavasti) Ehkä parempi olisi pitää edelleen namia joka askeleessa ja vain asteittain pidentää askel väliä. Ei mikään hyvä suoritus, ottaen huomioon senkin, että piti väli pöhistä ohi menevälle pyöräilijälle... nooh, ei onneksi ole kilpailu lajimme.

Sosiaalistumiset: otettiin loppuun, kun kerta keskustan läheisyydessä oltiin. Pöhinää esiintyi muutamaan otteeseen ja kohdekkin oli tuttu. Mennyt nyt kait hiukka huonompaan suuntaan (tästä kasvattaja mainitsikin, että takapakkia voi myös tulla). Ensimmäinen kadulla ohitettu lapsi ei aiheuttanut ääntelyä, mutta meni hihna kireällä kiertäen kaempaa, "ohi" käskyä kuunteli toisella korvalla ja leikki ihan hyvin ohituksen jälkeen. Toista lasta myöhemmin pälyili ja kun se pysähtyi kadulle ja meni kyykkyyn sai se isommankin haukahduksen Ruutissa aikaan. Tästä huomatus (käsky "loppu") Havahtui, mutta pöhähti uudestaan. Toistin saman, jonka jälkeen pääsimme ohittamaan perheen. Liikenne valoissa perhe saavutti meidät ja Ruut meinasi aloittaa uudestaan. Nyt murisin sille. Ajattelin että eipähän jää epäselväksi mitä mieltä olen sen touhuista. Ja sehän vaikeni ja hiukka lepytteli mua, josta tietenkin runsaat kehut. Jouduin vielä kerran murisemaan Ruutille, jonka haukahdukset olivat enää pöhähdyksiä. Kyllä jotenkin on aika noloa murista julkisesti, mutta se tuntuu toimivan (ja mistä ihmiset tietää kumpi se loppujenlopuksi on;0).. ja siitä kiitos signaaliherkkyydelle. Enpä olisi uskonut, että siitä olisi jotain hyötyäkin =D 

Positiivista "kohtauksissa" oli että Ruut pysty syömään ja leikkimään -> vaikkei niin intensiivisesti sitä tehnytkään. Itseäni alkoi taas hiukka ahdistamaan. Ei sille voi minkään, että välillä nousee ajatus siitä, että meneeköhän nämä koskaan ohi. Mutta ei auta, pitää vain olla kärsivällinen, johdonmukainen ja ennen kaikkea ahdistumatta. Niin eiköhän se sitten siitä. Onneksi meillä ei ole kuitenkan mitään mikä häiritsisi meidän reenejä tai tulevaa kisaamista.