Avaan tälle aiheelle uuden kategorian. Saattaa tosin ollaa hiukka turhaa, kun noi meidän jälki touhut ei oikein suju johtuen kummankin motivaation puutteesta =(

Elikkä mitä Ruut osaa jälki rintamalla... eipä mitään. Edelleen ollaan siinä, että jäljen pituus on n. 50-60m, nameja joka askeleella. Askellus melko perättäistä. Ei vanhenemista, eikä kulmia janasta nyt puhumattakaan. Itse jäljestäminen on hiukka ponnetonta. Pientä pyörimistä (yllättävän vähän jos ottaa meidän taidot huomioon) Ruutin huomio saattaa välillä kiinnittyä taivaalla lentäviin lintuhin, joita ihmetellään tovi ja sitten ollaan "ai, niin se jälki" tovi mennään jälkeä pitki, kunnes taas ihmetellään maailman menoa =0)

Jäljelle ripotellut pari lelua, joilla sitten leikitään on ehkä hiukka nostanut ton motivaatiota. Mulle on myös ehdotettu, että siirtyisin metsään ja ottaisin esineet mukaan, niin, että Ruutille tulisikin toinen mieli jäljestä. Eli jälki tarkoittaakin kivojen esineiden etsimistä. Ei kuitenkaan olla kokeiltu vielä tuota.

Olen myös kokeillut (kun Ruut oli pienempi), että nappaan sen kesken pois jäljeltä/nami kasalta, mutta se vain aiheutti herkälle koiralle sen, että alkoi pälyilemään mua, että milloin taas nostetaan.

Kilpailu lajia en ole koskaan tästä miettinytkään. Haku on enemmin laji joka kiinostaa mua, mutta ajan/auton puutteen vuoksi se on saanut jäädä. Ehkäpä me tuota jälkeäkin jatketaan vaihtelevin menestyksin ja kirjaan ne tämän kategorian alle jatkossa.