Aloiteltiin tokotuksilla

Seraaminen namilla: Alku oli hiukka hankalaa, maassa olevat kepit kiinosti. Huomautin tästä ja paransi heti tapansa =) Hiukka tuntui, että jotakin meni eteenpäin namien suhteen. Ei tosin pitänyt niin hyvin paikkaansa, kuin lelulla (hassua) Nameilla joudun itse keskittymään täysillä, että Ruut on mukana. Nyt ruokapalkalla onnistui myös ympyrä. Noita ympyröitä olisi vain hyvä tehdä paljon. Se auttaa löytämään paikan. Niiden jälkeen voisi sitten ottaa niitä suoria.

Vauhti noutoja (metalli): Ei huomatettavaa. Vauhti ihan ok.

Ruutu: Koiran edestä ohjaten vasempaan tai oikeaan ruudun keskelle. Ihan kohtalainen. Pysähtyy kivasti käskystä. Paikka kuitenkin hiukka hakusessa, mutta tämä on uusi kuvio reeneissä.

Ruutu: Viedään yhdessä pallo ruutuu. Matka n. 25m Lähetys kohta osuu samaan paikkaan missä pojat potkii palloa maaliin. Päätän yrittää. Koira perusasennosta ruutuun. Lähti kuin nato ohjus, vaikka poika potkasi pallon juuri vastakkaiseen suuntaan. En tiedä huomasiko, niin ruudun lumoissa taisi olla =D Todella äkänen ja suora ruutu! Hyvä pikku-Ruut!

Tähän asti olin itse mennyt täysin suunitelmien mukaan, mutta... Ajattelin vielä ottaa namilla seuraamista. Arvata saattaa, että virhehän se oli. Oliko pakko ruveta toistamaan, vaikka onnistui ihan hyvin!? Näköjään oli ja tästä johtuen jäi kakka maku reeneistä. Ruutin eduksi on kuitenkin luettava se, että vaikka noi mun toistojen toistot verottaakin sitä ja into ei ole niin piukeessa, kuin reenin alussa, niin silti se tekee urhoollisesti loppuun saakka. Ei edes sen kontakti katkea, vaikka seuraaminen muuttuisikin hiukka väljemmäksi mitä se yleensä Ruutilla on. Lisäksi se on ollut joka kerta kuitenkin yhtä innoissaan kun reenit aloitetaan ja yhtä innoissaa seuraamisesta, vaikka noi mun jumit ovatkin aikalailla niihin kohdistunut. Jotenkin nyt täytyisi vain ryhdistäytyä. Pitäisi se sisäinen vaatimus saada kuriin. En kuitenkaan ole Ruutille näyttänyt tuntemuksia. Lähinnä näkyvät vain typerinä toistamisinia "jos nyt menis paremmin" -ajatuksina. Ruutiin itseensä olen hurjan tyytyväinen. Se on urhea pieni tyttö joka rakastaa tehdä töitä myös pitkäkestoisesti ja hyvä niin =0)

Sitten jäljen pariin. Jälki oli n. 50-60m pitkä. Ei vanhentunut (kun ei olla siinä vaiheessa) askel väli 5-10cmm nami joka askeleella. Kaksi lelua. Toinen puolessa välissä ja toinen lopussa. Alussa kulki hiukka sivutain jäljellä, mutta ei pyörinyt. Suoristui kuitenkin hyvin muutamien metrien jälkeen. Puolessavälissä lelu, jota hiukka ihmetteli. Leikittiin tovi. Jatkoi todella hyvin jäljestämistä riekuttamisesta huolimatta. Alku taas hiukka vinottain, mutta kuitenkin kaiken aikaa jäljen päällä ollen. Lopussa lelu, jolla sitten taas riehuttiin. Tuntuu, että noi lelut lisäävät sen motivaatiota. En ole vielä toistaiseksi huomannut, että häiritsisivät sen keskittymistä millään lailla. Jäljestää loppuun asti ja pysähtyy vasta lelun kohdalla. Jäljestä jäikin todella hyvä mieli. Pitäsikin nyt tuon suhteen ryhdistäytyä ja jatkaa sitä. Kisa tavoitteitahan meillä ei lajissa ole. Jos joskus ollaan valmiita, niin mikä ettei, mutta emme erikseen tähtää sinne.