Voi sitä riemua, kun Ruutin toinenkin korva taittui tänään eteen. Ihan kun nyt tuo elämä olisi noista korvista kiinni, mutta minkäs teet kun olet perfektionisti, pitäähän ne olla nyt symmetrisesti oli sitten pystyssä tai ei!
Tottisteltu ollaan myös sekä eilen illalla ja tänään päivällä muumatissa eri jaksoissa;
Noutoja ollaan otettu saalispalkalla. Tuntuu toimivan hurjan hyvin. Kantaa kapulaa siihen saakka, kun kuulee "kii" käskyn jolloin tiputtaa kapulan ja ryntää nakkiin kiinni. Toimii vaikka nakki näkyvissäkin. Olenkin ottanut heti alusta asti eri pituisia kanto matkoja, ennen kuin vapautan lelulle.
Metallia ollaan myös otettu ekaa kertaa tänään. Siinä tuntuu tiputtavan kapulan puolesa välissä, kun palkka on metalliin nähden kivempi. Ottaa kuitenkin reippaasti kapulan suuhun ja lähtee laukalla tuomaan sitä. Kaiken kaikkiaan noudot näyttävät toimivan tuolla lelupalkalla todella hyvin. Lelun saatuan Ruut jää tepastelmaan lelun kanssa lähelleni ja kun otan siitä kiinni ja sanon "irti", niin päästää heti ja syöksyy hakemaan heitettyä noutokapulaa. Ruutista tuo on ihan äly kiva leikki!
Sivulletuloja ollaan myös treenattu. Tulee ihan kivasti. Nyt taas ollut sitä pyllyttelyä, enkä oikein tiedä antaisinko olla vai keskityttäisiinkö siihen. Voi Ruuti parka, kun ohjaaja ei osaa päättää mistä palkkaa pientä.
Seinän vieressä yhden askeleen seuraamisia ollaan otettu myös. Tuo seinä osoittautuikin oikein oivaksi apuvälineeksi. Näin mun ei tarvitse antaa niin paljon vartalo apuja siihen, että perusasento olisi suora vaan se tulee ikäänkuin itsestään tuon seinän vieressä kulkemisen myötä. Imutus seuraamisessahan se kulkeekin suorassa. Tyttö ottaa ilman lisäkäskyä perus asennon kun pysähdytään. Seinän vieressä huomasin sen, että tyttö painoi oikein kunnolla jalkaani. Tätä ei ole ennen esiintynyt. Johtui varmaankin siitä, että varoi hiukan seinää, kun oltiin niin lähellä. Ei kuitenkaan katsonut seinää kertaakaan. Täytyy seuraavalla kerralla ottaa hieman kaempaa.
Paikalla käännöksiä vasempaan ollaan myös edelleen otettu. Sujuvat myös hyvin.
Peruuttamalla maahanmenoja ja istumisia otettiin myös. Istuminen alkaa löytymään mukavasti kun kuulee käskyn, mutta nuo maahan menot eivät vielä ole hallussa. Painuu kuitenkin kivasti käden mukana maahan. Tässä olen myös käyttänyt naksua. Itse asiassa käytän naksua aika paljon. Se on mielestäni oikein oiva välinen nopean koiran kanssa. Lisäksi koirat tuntuvat tykkäävän naksuista =0)
Olen myös opettanut uuden kivan leikin Ruutille, joka tulee palvelemaan myöhempiä seisahtumisia. Siinä juostaan (molemmat) ja yhtäkkiä pysähdyn aivan liikkumattomaksi ja hihkasen "stå" Ruut seisahtuu todella hyvin ja odottaa, koska lähdemme taas ilottelemaan. Tähän pitäisi nyt sitten liittää pallo mukaan, että saisi sen ajattelemaan taaksepäin heti alusta.
2 pallon leikkiä ollaan otettu myös. Toimii erittäin hyvin. Heitän pallon tytölle ja jään odottamaan. Ruut tuo vauhdilla pallon jalkojeni juureen, jolloin heitä toisen pallon toiseen suuntaan. Olen huomannut, että jos heitän koko ajan samaan suuntaan alkaa Ruut himmailee, kun ennakoi tulevaa palloa. Kun pallo lentää edes takaisin vuoretellen vasempaan ja vuoroin oikealle tuo se huomattavasti enemmän sujuvuutta leikkiin. Yhdelläkin pallolla leikki onnistuu, mutta aiheuttaa jonkin verran kyttäämistä, joten 2 pallolla mennään.
Jälkeä ei olla otettu viikkoon. Sitä pitäisi mennä tallaamaan. En vain ole saanut aikaiseksi.
Rauhoittumisia ei myöskään olla harjoiteltu pitkiin aikoihin. Se tosin ei kamalsti kaipaakkaan harjoittelua. Tyttö tuntuu osaavan sen alkeet aika itsestään. Varsinkin kun ollaan vieraissa paikoissa -siis muualla kuin kotona- se tuntuu rentoutuvan aika hyvin jos ei tapahdu mitään erityistä. esim. toko kentällä se nukkuu aika usein vuoroaan odotellessa tai sitten se istuu tyynen rauhallisesti ja seuraa mitä muut puuhaa. Samoin junissa ym. kulkuvälineissä se käy nukkumaan. Sisälläkin se on alkanut riehumisten välissä makoilemaan. Ja kerran päivässä se on nyt viime aikoina ottanut vapaaehtoisesti päivä unet. Ainoa mitä olen tehnyt, on se että heti kun se käy maate kehun sitä rauhallisella äänellä ja sanon "plaz" Tuntuukin, että typsyllä on hermot kohdillaan. Itse asiassa se ilmentää parempaa hermo rakennetta jo nyt kuin Hessu vanhus koskaan. Ihan hyvä vain, en nimittäin halusi enää toista koiraa, joka riekkuu esim. agi radan reunalla tunnista toiseen hihna piukeella sinkoillessaan sinne tänne. Olen aina hieman kateellisena katsonut kuin muilla koirat vain makoilee radan reunalla aivan tyynenä. Olenkin erittäin tyytyväinen -syystäkin- Ruutin kykyyn rauhoittua jo noinkin nuorena. Eikä se suinkaan ole mikään flegmaatikko!
Vatsa meillä kuitenkin hieman taitaa olla ongelma.. hmmm.. se on kait jonkin verran taipuvainen herkkä mahaisuuteen ja luulenkin, että on parempi siirtää se lammas/kana riisi ruualle. En halua toista koiraa joka on yhtä kallis elätettävä kuin Hessu. Siihen menee joka kuukausi n. 70-80€  Tosin vähänhän tuo on kun, vertaa siihen mistä lähettiin. Hessun sairastuessa sen kuukausi menot oli n. 170€/kk!!
Lisäksi syöttelen Ruutille Inupek forte tabletteja. Niitä kun voi syödä jatkuvasti. Lisäksi olen päätynyt antamaan tytölle hiukka vitamiini lisää. Meillä on noiden rakko ja emätin tulehduksien lisäksi uusi vaiva, nimittäin silmätulehdus. Luulenkin niiden -tulehdusten- johtuvan siitä, että Ruut syö niin tavattoman huonosti. Edelleen se syö hätäseen 80g/pv. Kuumilla ilmoilla ei sitäkään. Se ei siis voi mitenkään saada kaikkia tarvitsemiaan vitamiinija ruuastaan. Jos en laita ruokaan mitään joukkoon, se ei syö tuotakaan määrää. Rasvaa/ölkkiä lisään ruokaan hiukka, ettei se näyttäisi nälkiintyneeltä piefralais lapsoselta =0)
Virtsa- ja emätintulehdus on voitettu, mutta sitten olisi noi simmut vielä. Huuhtelen niitä suolavedellä ja ajattelinkin kysyä niistä seuraavan rokotuksen yhteydessä ell. jos vaiva ei ole mennyt ohi. Samoin tuosta vitamiini lisästä aijon konsultoida häntä. Vitamiinia en kuitenkaan anna kuin puolet siitä, mitä purkin kyljessä suositellaan tuon kokoiselle pennulle. Ruuthan syö hiekan lisäksi myös omaa ulostetta. Runsas hiekan syönti kuulemma viittaa hivenaine puutteeseen ja ulosteen syöminen kuulemma siihen, että koira ei saa ruuastaan kaikkia ravinto aineita tarpeeksi. No ihmekkös tuo on kun syö vain noin vähän. Yksi vaihto ehto on siirtää se kotiruoka ruokintaan, niin silloiin ruoka maistuisi ja se saisi kaikkea riittävästi ja tasaisesti.
Ihan mielenkiinnosta kyselisinkin -jos nyt luette tätä- teiltä muilta Ruutin sisaruksilta, että kuika paljon pentunne syövät tällä hetkellä päivässä? Ihan vain vertailun vuoksi kyselen. Laittakaa kommenttia jos vain viitsitte asian tiimoilta. Kamalan huolissani en tuosta ruokamäärästä ole, kun pentu kuitenkin on oikein virkee ja iloinen, mutta nuo vitamiinit kyllä huolettaa, kun kyse on kasvavasta koira lapsosesta.

Tähän loppuun kaveri kuva Geenasta ja Ruutista.
1626214.jpg

Ja Ruut "uusien" korviensa kanssa. Sehän voisi olla vaikka nahka!!
1626223.jpg